Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçim 2023 | Meral Akşener: “İYİ Parti Türkiye’nin emniyet supabıdır”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İYİ Parti Türkiye’nin emniyet supabıdır” dedi. İstanbul seçimlerinin kazanılması için ittifak kurma fikrinin Koray Aydın’a ait olduğunu dile getiren Akşener, “Başbakan yetkilerine sahip bir kişi olmamı istiyorsanız partimizi birinci çıkaracaksınız” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’nın Mamak ilçesinde seçim koordinasyon merkezi açılışında konuştu. 2018 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) bir teklif sunduklarını ve bu teklif sonucunda kurdukları ittifakla 31 Mart 2019 yılında 11 büyükşehir belediyesinde seçimleri kazandıklarını dile getiren Akşener, fikrin İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın’dan çıktığını şöyle anlattı:

“Meclis’te grubumuz olmasaydı AK Parti anayasayı değiştirecekti”

“2018’de eğer biz o seçime girmemiş olsaydık, AK Parti ve paydaşlarının Meclis’teki çoğunluğu bitmiş olmazdı. Bugün Meclis’te yani seçime gittiğimiz bir önceki Meclis’te eğer bizim grubumuz olmasaydı AK Parti çoğunluğu hatta Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu elde ederdi. 31 Mart’a giderken CHP’ye biz bir teklifte bulunduk ve bunun sonucu olarak 11 büyükşehir alındı ama en önemlisi Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının çok önem verdiği İstanbul ve Ankara gitti. Millet İttifakı’nın bu iki büyükşehiri kazanmasının fikir babası Sayın Koray Aydın’dır, eylemi yapan da biziz.”

“Biz inandık ve başarıldı”

Burada bahsettiğimiz şey şu: biz Türkiye için strateji üreten Türkiye için nefsini ezen, egosundan vazgeçen insanlarız. Biz 31 Mart seçimlerine kendi başımıza girmiş olsaydık x alırdık y alırdık z alırdık ama sonuç itibariyle kendimizin ne olduğunu tartıp görürdük ama sonuç itibarıyla ne Ankara alınırdı ne İstanbul alınırdı. Biz inandık ve başarıldı. İYİ Parti aklın, stratejinin, Türkiye sevdasının şekillendirdiği ve bunun için her türlü fedakarlığı yapan, buna hazır olan insanların kurduğu bir siyasi partidir. Onun için dirençlidir. Onun için bizden sonra, Türkiye’deki siyaset değişti. Onun için Recep Bey ve arkadaşları en fazla bana ve İYİ Parti’nin mensuplarına kızıyor. En fazla bana ve arkadaşlarıma iftira atılıyor. En fazla bana ve arkadaşlarıma saldırıda bulunuluyor.”

“Başbakan yetkilerine sahip olmamı istiyorsanız…”

“Her bir arkadaşımız, her bir yöneticimiz geçmişi itibarıyla başarı sembolüdür. Bu başarıların sahipleri olan arkadaşlarımızın yarın kurulacak iktidarda, kazandığımız için kuracağımız iktidarda daha fazla yer almasını istiyorsak, benim de başbakan yetkilerine sahip bir kişi olmamı istiyorsanız partimizi birinci çıkaracaksınız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.