Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Rusya’yla bir dönüm noktasında Erdoğan, Putin ve Kılıçdaroğlu

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) bugünkü “açılış töreni”ne atıfla Türk-Rus ilişkilerinin geleceğini değerlendirdi. Hem Rusya lideri Vladimir Putin hem de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışa video konferans yöntemiyle katılacağını hatırlatan Yetkin, “Putin Akkuyu nedeniyle Türkiye ziyaretini sonbaharda yapmak istiyor olabilir. Bakalım o zaman görevde Kılıçdaroğlu mu olacak?” diye sordu.

Putin yönetiminin Erdoğan’ın seçimleri kazanması ve iktidarda kalmasını tercih ettiğini ve bunu da ne söylemlerinde ne de vücut diliyle sakladığını belirten Yetkin, “Seçime 17 gün kalmışken zaman Türkiye’nin mi Rusya’nın mı lehine işliyor? Ya da Erdoğan’ın lehine mi aleyhine mi?” diye sordu.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rusya’ya yönelik çıkışlarını değerlendiren Yetkin, şunları kaydetti:

“Bir önceki konuşmasında seçimi kazanırsa başta İHA’lar olmak üzere savunma sanayii projelerine son verileceği iddialarını yalanlayıp devamını savunan Kılıçdaroğlu bu defa da Rusya’yla ilişkileri bozacakları iddiasını yalanlıyor. Bu dengeli bir devamlılık mesajıdır; o nedenle CHP’nin ve Millet İttifakı’nın dış politikaya bakışı açısından bir dönüm noktası sayılabilir. Şimdi dikkatler Erdoğan’ın sağlığında olsa da bir şeyler ciddi ciddi değişmeye başladı gibi.”

Yetkin’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.