Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu-Bayraktar polemiği | Haluk ve Selçuk Bayraktar’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ın kendisine gösterdiği tepkiye Twitter hesabından cevap verdi. Daha sonra Selçuk Bayraktar da 7. Teknofest açılışında yaptığı açıklamayla polemiğe dahil oldu.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, dün (27 Nisan) Twitter hesabından “Atatürk Havalimanı” notuyla bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu videoda Atatürk Havalimanı’nın uzay çalışmalarının merkezi haline getirileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde hayata geçirecekleri Atatürk Havalimanı projesini açıkladıktan sonra bu projeyi kimlerle hayata geçireceklerini de şöyle anlattı:

“Peki, bunu kimlerle yapacağız? Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika’daki Sierra Nevada şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen ile yapacağız. Lütfen gençler, gidin Google’a bu isimleri yazın. Ne cevherlerimiz var bu dünyada görün. Uzay meraklıları bilir. Özmen ailesinin yönetimindeki SNC, NASA’nın en önemli projelerinde kritik ürün ve hizmetler geliştirmiş, dünyanın havacılık devi Amerika Birleşik Devletleri’nde milyarlarca dolarlık değere sahip bir şirkettir. Amerikalılar, bizim evlatlarımızdan bizim beyinlerimizden işte böyle yararlanıyorlar. Kendileriyle konuştum ve bunu yapmaya davet ettim. Biz kendi mekiklerimizi geliştireceğiz. Bu pistlerde bunları yapacağız.”

Videonun ardından Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Kılıçdaroğlu’na Twitter hesabından cevap verdi. Bayraktar “Halen ‘en iyisini’ Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek… Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş” dedi.

Bayraktar’ın tweetinin ardından Kılıçdaroğlu, Bayraktar’a cevap verdi:

“Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz. İstikbalde başarılı bütün Türk girişimcilerimize yer var. Uzay hepinize yetecek kadar geniş.”

Polemiğe Selçuk Bayraktar da katıldı

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da konuya ilişkin olarak 7. Teknofest’in açılışında konuştu. Bayraktar, “Teknofest’in her yıl büyümesi bir tercih değil, zorunluluktur. Dokunacağız dedikleri tüm milli platformlarımıza sadece aziz milletimizin evlatları dokunabilir. Bu uçaklara sadece tam bağımsız Türkiye hayaliyle yanıp tutuşan o çocuklar dokunabilir. Dünya takdir ederken içeride köstebek olanlar var” dedi.

Konuşmasında Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a da göndermede bulunan Bayraktar “Daha önce de anlatmıştım, en ileri teknolojiye sahip İHA ya da uçağı da yapsanız, önüne konulacak tahta plastik takoz uçmasına engel olur. SİHA’larımızı geliştirirken de kurduğumuz T3 Vakfı’nda çalışırken de takoz koymak isteyenlerle karşılaştık, hâlâ da karşılaşmaya devam ediyoruz. Dünya yaptığımız işleri takdir ederken içeriden köstek olmaya takoz koymaya niyetlenenler var. Ne dediler, dokunacaklarmış. Bir kez de buradan söyleyeyim, dokunacağız dediği tüm milli platformlarımıza sadece sizler dokunabilirsiniz” diye konuştu.

Bayraktar, Kılıçdaroğlu’nun “Atatürk Havalimanı” videosuyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Bu meydanın tek bir hedefi var, o da ülkemizin dost ve kardeş coğrafyalarımızın tam bağımsız ve müreffeh yarınları için milli teknoloji hamlesi vizyonunu gerçekleştirmektir. Bu meydan Türkiye’nin istikbalini yabancı şirketlerde değil Türk gençlerinde görenlerin meydanıdır. Gerektiğinde milli teknoloji hamlesini Hz. Musa’nın annesinin bebeği nehre bırakması gibi küresel şer güçleri ve tuzaklarına karşı yerin göğün zamanın mekanın kaderin ve suyun akışının hakimine sonra da sizlere milletimize emanet etmeyi biliriz.”

Haluk Bayraktar: “Teknolojiyi geliştirecek firmaları çok uzaklarda aramayın”

Daha sonra Haluk Bayraktar, Twitter hesabından Kılıçdaroğlu’na yeni bir cevap verdi. Haluk Bayraktar “Kemal Bey, sizin gözünüzde hakikaten bir değerimiz olsaydı milletvekilleriniz, belediye başkanlarınız ve bazı ittifak ortaklarınız halkımıza yönelik teröre son veren yerli ve millî SİHA’larımızı ‘katil’ olmakla suçladıkları zaman onlara karşı çıkar ve bu iddianın hiçbir şekilde gerçek olmadığı yolunda tek bir söz ederdiniz” diye yazdı.

Türk firmalarının ve Türk gençlerinin birçok alanda artık dünyanın en iyisini yaptıklarını söyleyen Haluk Bayraktar “Teknolojiyi geliştirecek firmaları çok uzaklarda aramayın Kemal Bey! Onları görebilmeniz için çevrenize biraz yakından ve dikkatli şekilde bakmanız kâfidir” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun videoda bahsettiği Özmen ailesi kimdir?

Kılıçdaroğlu dünkü videosunda Atatürk Havalimanı’nı havacılık ve uzay projelerinin merkezi haline getireceğini ve bunu yaparken de yanında Eren Özmen ve Fatih Özmen’in olacağını söyledi. Peki Eren ve Fatih Özmen kimdir?

Eren Özmen ve Fatih Özmen, 1994’te “Sierra Nevada Corporation”ı (SNC) satın alarak, şirketi en ileri teknolojiye sahip uluslararası uzay, havacılık ve elektronik şirketine dönüştürdüler. Şirket zaman içerisinde 3 binin üzerinde çalışanıyla dört farklı ülke ve ABD’nin 18 eyaletinde faaliyet gösteren milyar dolarlık küresel bir kuruluşa dönüştü.

SNC uzay alanındaki en yenilikçi şirketlerden biri olarak kabul ediliyor ve NASA ve Avrupa Uzay Ajansı ile birlikte çalışıyor.

Özmen çiftinin şirketi uzay rekabetine, uzay istasyonlarına kargo da taşıyacak “SNC Dream Chaser” adını verdikleri uzay araçlarıyla Elon Musk, Mark Cuban, Jeff Bezos’un ardından dördüncü sırada girdi.

ABD’nin en güçlü kadınlarından biri olarak gösterilen Eren Özmen, Ankara Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nü bitirdikten sonra yüksek lisans eğitimi için bu ülkeye gitti. Aradan geçen yıllarda “Amerika’nın en zengin kendi kendine üreten kadınları” listesine 10’uncu sıradan giren Eren Özmen, 2.6 milyar dolarlık servetiyle Forbes dergisinin 100 kişilik listesinde 10. sırada yer aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.