Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir Arada Yaşarız (25): Siyaset ve bir arada yaşamak

-Siyasal kutuplaşmanın tarihsel ve yapısal kökenleri 

-Ulus-devlet inşası; “seküler” – “dindar”; Türk – Kürt kutuplaşması

-Kutuplaşmanın iktisadi temelleri

-Travmatik kimlikler tarihi ve siyaset

-Siyasetin toplumsal taleplerle ilgisi ne düzeyde?

-Otoriter yönetim altında siyaset yapmak; “ikili dil”

-Kutuplaştırıcı siyaset karşısında hayatın enerjisi

-14 Mayıs ve 15 Mayıs 2023 arasında bir fark olacak mı?

-Seçimin en önemli sonucu “bir arada yaşam” sözüne katkı olur mu?

Medyascope & BAYETAV ortaklığıyla hazırlanan “Bir Arada Yaşarız” programında bu hafta Ferhat Kentel ve Serkan Turgut, sosyolog Mesut Yeğen ile Türkiye’de cari siyaset ve siyasal kültür arasındaki ilişkiyi ve bir arada yaşama imkânını tartışıyor.

Mesut Yeğen 1964’te Siverek’te doğdu. Ankara Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden lisans (1986) ve yüksek lisans (1989), Essex Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden doktora (1994) derecesini aldı. Anadolu Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen Kürt Tarihi dergisinin editörlüğünü yapmakta ve Reform Enstitüsü’nde çalışmaktadır. Milliyetçilik, vatandaşlık ve Kürt meselesi üzerine çalışıyor. Yayımlanmış kitapları: Devlet Söyleminde Kürt Sorunu (İletişim, 1999), Müstakbel Türk’ten Sözde Vatandaşa: Cumhuriyet ve Kürtler (İletişim, 2006), Son Kürt İsyanı (İletişim, 2011), İngiliz Belgelerinde Kürdistan (Dipnot, 2012), Kürtler Ne İstiyor: Kürdistan’da Etnik Kimlik, Dindarlık, Sınıf ve Seçimler (İletişim, 2016) (Uğraş Ulaş Tol ve Mehmet Ali Çalışkan’la birlikte).

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.