Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçim 2023 | Kılıçdaroğlu Giresun’da söz verdi: “Fındık fiyatı 4 doların altına asla düşmeyecek”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Giresun’da vatandaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, fındık üreticilerinin sorunlarına dikkat çekerek, iktidarlarında fındığın kilosunun 4 doların altına düşmeyeceği vaadinde bulundu.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun’da vatandaşlarla buluştu. Kılıçdaroğlu’na cumhurbaşkanı yardımcısı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş eşlik etti.

Meydanda toplanan yurttaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, ” Yağmurlu günde beraber olduğumuz için son derece mutluyum. Bir değişime hazır mıyız? Hak, hukuk istiyor muyuz?” diye sordu.

“Sözüm var”

“Huzuru ve her eve bereketi getireceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençler demokrasi, özgürlük, iş, aş istiyor musunuz? Size sözüm var. Sizin hayalleriniz benim hedefim olacak. Gençler geleceğini başka ülkelerde değil, kendi ülkesinde çalışarak, üreterek kazanmalı.”

Fındık üreticilerine “4 dolar” sözü

Kılıçdaroğlu, fındık üreticilerinin sorunlarına dikkat çekerek, iktidarlarında fındığın kilosunun 4 doların altına düşmeyeceği sözünü verdi:

“Giresun’un Türkiye’nin fındığının en güzel yeri olduğunu biliyoruz. Dünya da bunu çok iyi biliyor. Karadeniz için çay ve fındık stratejik üründür. Fındığı üreten dünyadaki bir numaralı ülkeyiz. Elin oğlu bizim fındıktan milyar dolarları kazanıyor ama bu fındığı üreten Karadenizli kazanamıyor. Sözüm söz. Fındık fiyatı 4 doların altına asla düşmeyecek. Böyle söyleyince, ‘Parayı nereden bulacaksın?’ diyor. Beşli çetelere para buluyorsun, fındıkçıya gelince ‘Nereden bulacaksın parayı?’ diyorsun. Onlardan söke söke alacağım, size vereceğim.”

İktidara yüklenen Kılıçdaroğlu, “Şimdi hangi iftiraları atacağız diye sıraya girmişler. Teröre karşı durmayan insan değildir. Teröre karşı ortak mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.