Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA Panorama: Play-off ilk tur heyecanı devam ediyor | Miami Heat ve Jimmy Butler’ın tarihi performansı – Son şampiyon Golden State Warriors geri döndü

NBA’de play-offlarda ilk tur heyecanı devam ediyor. Doğu Konferansı’nda Miami Heat, sekizinci sıradan girdiği play-offlarda ilk turda konferans lideri Milwaukee Bucks’ı 4-1 geçerek tarihe geçti. Son şampiyon Golden State Warriors ise Sacramento King karşısında 2-0 geri düştüğü seride 3-2 üstünlük yakaladı. Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers karşısında evinde beşinci karşılaşmayı kazanarak pes etmedi. Utah Jazz’ın yıldızı Lauri Markkanen, “En Çok Gelişim Gösteren Oyuncu” (MIP) ödülünü kazandı. Doğu Konferansı’nda ilk tur serileri sona erdi.

Milwaukee Bucks (1) 126-128 (4) Miami Heat

NBA play-off Doğu Konferansı ilk tur eşleşmesinde sekizinci sıradan play-offlara katılan Miami Heat, birinci Milwaukee Bucks’ı 4-1 eleyerek büyük sürprize imza attı. Normal süresi Jimmy Butler’ın son saniye basketiyle 118-118 eşitlikle biten beşinci maçta, uzatma periyodunun sonunda 128-126’lık skorla galip gelen Miami Heat, konferans yarı finalinde New York Knicks’in rakibi oldu. Miami Heat’te seri boyunca beş karşılaşmada, %44 3-sayılık ve %60 saha içi isabetiyle 37.6 sayı, 6 ribaund, 4.8 asist ve 1.8 top çalma ortalamaları yakalayan Jimmy Butler, NBA tarihine geçen performanslara imza attı.

Tyler Herro ve Victor Oladipo’nun yokluğunda takımını sırtlayan Butler, özellikle dördüncü maçta kaydettiği 56 sayı ile NBA tarihinde bir play-off maçında en çok sayı kaydeden dördüncü oyuncu oldu. Miami Heat ise NBA tarihinde sekizinci sıradan girerek birinci sıra takımını eleyen altıncı takım oldu.

Butler’ın 56 sayılık performansı:

Jimmy Butler’ın beşinci maçta karşılaşmayı uzatmaya taşıyan basketi:

Beşinci maçta da Jimmy Butler, kaydettiği 42 sayı ile Milwaukee Bucks’ın sezonunu noktaladı:

Beşinci karşılaşmanın özeti:

Dördüncü karşılaşmanın özeti:

Miami Heat, konferans yarı finalinde, ilk turda Cleveland Cavaliers’ı 4-1 ile geçen New York Knicks ile eşleşti. Seride ilk maç 30 Nisan Pazar akşamı saat 20.00’de Madison Square Garden’da oynanacak.

Sacramento Kings (2) 116-123 (3) Golden State Warriors

Batı Konferansı’nda üçüncü Sacramento Kings ve altıncı Golden State Warriors’u karşı karşıya getiren seride ise Warriors, deplasmanda kaybettiği ilk iki karşılaşmanın ardından, sonraki üç maçı da kazanarak 3-2 öne geçti. Deplasmanda oynadığı beşinci karşılaşmada 123-116’lık galibiyetle avantajı ele geçiren son şampiyon, evinde oynanacak altıncı karşılaşmayı kazanması durumda konferans yarı finaline yükselecek. Karşılaşma 29 Nisan Cumartesi günü saat 03.00’te oynanacak.

Sacramento Kings’te De’Aaron Fox 24 sayı, 7 ribaund ve 9 asist, Domantas Sabonis 21 sayı ve 10 ribaund, Malik Monk 21 sayı ve 5 ribaund, Harrison Barnes 13 sayı, Keegan Murray 10 sayı ve 6 ribaund ve Davion Mitchell da 10 sayı kaydetti. 

Golden State Warriors’ta ise Stephen Curry 31 sayı ve 8 asist, Klay Thompson 25 sayı, Draymond Green 21 sayı ve 7 asist, Andrew Wiggins 20 sayı, Jordan Poole 10 sayı ve 6 asist ve Kevon Looney de 4 sayı, 22 ribaund ve 7 asist kaydetti. 

Stephen Curry’nin performansı:

Karşılaşmanın özeti:

Memphis Grizzlies (2) 116-99 (3) Los Angeles Lakers

Batı Konferansı’nda oynanan bir diğer seride ise ikinci sıra takımı Memphis Grizzlies, yedinci sıra ekibi Los Angeles Lakers’ı evinde 116-99’luk skorla mağlup etti. Seriyi 3-2’ye getirerek pes etmeyen Grizzlies, umudunu son iki maça taşımayı başardı. Serinin altıncı maçı 29 Nisan Cumartesi saat 05.30’da Los Angeles Lakers ev sahipliğinde oynanacak.

Memphis Grizzlies’te Desmond Bane 33 sayı, 10 ribaund ve 5 asist, Ja Morant 31 sayı, 10 ribaund ve 7 asist ve Jaren Jackson Jr. da 18 sayı ve 10 ribaund kaydetti. Los Angeles Lakers’ta ise Anthony Davis 31 sayı ve 19 ribaund, Austin Reaves 17 sayı, 8 ribaund ve 6 asist, LeBron James 15 sayı, 10 ribaund ve 5 asist ve D’Angelo Russell da 11 sayı ve 10 asist kaydetti.

Desmond Bane’in performansı:

Ja Morant’in performansı:

Karşılaşmanın özeti:

Cleveland Cavaliers (1) 95-106 (4) New York Knicks

Doğu Konferansı’nda sona eren bir diğer eşleşmede ise milli basketbolcumuz Cedi Osman’ın formasını giydiği Cleveland Cavaliers, beşinci maçta evinde New York Knicks’e 106-95 mağlup olarak seriyi 4-1 kaybetti. New York Knicks’in konferans yarı finalindeki rakibi Miami Heat oldu.

Cleveland Cavaliers’ta Donovan Mitchell 28 sayı, 7 ribaund ve 5 asist, Darius Garland 21 sayı, Caris LeVert 17 sayı ve 5 ribaund, Isaac Okoro 10 sayı ve Milli basketbolcumuz Cedi Osman da 6 sayı, 1 ribaund ve 1 asist kaydetti. New York Knicks’te ise Jalen Brunson 23 sayı, RJ Barrett 21 sayı, Immanuel Quickley 19 sayı, Mitchell Robinson 13 sayı ve 18 ribaund, Julius Randle 13 sayı ve 6 asist ve Obi Toppin de 12 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Atlanta Hawks (2) 120-128 (4) Boston Celtics

Doğu Konferansı’nda sonuçlanan son seride ise altıncı karşılaşmada Boston Celtics, Atlanta Hawks’ı deplasmanda 128-120 mağlup etti. Seriyi 4-2 kazandı. Bu sonuçlar Celtics, Doğu Konferansı’nda, konferans yarı finali biletini alan son takım oldu. Boston Celtics yarı finalde Philadelphia 76ers ile eşleşti.

Atlanta Hawks’ta Trae Young 30 sayı ve 10 asist, De’Andre Hunter 20 sayı ve 6 ribaund, John Collins 16 sayı, Dejounte Murray 14 sayı, 7 ribaund ve 11 asist, Bogdan Bogdanovic 12 sayı ve Clint Capela da 10 sayı ve 10 ribaund kaydetti. Boston Celtics’te ise Jaylen Brown 32 sayı ve 5 ribaund, Jayson Tatum 30 sayı, 14 ribaund ve 7 asist, Marcus Smart 22 sayı, Malcolm Brogdon 17 sayı ve Al Horford da 10 sayı ve 12 ribaund kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Utah Jazz’in Fin yıldızı Lauri Markkanen, “En Çok Gelişim Gösteren Oyuncu” (MIP) ödülünün sahibi

NBA’de normal sezon ödülleri sahiplerini bulurken, Utah Jazz’in 25 yaşındaki Fin yıldızı Lauri Markkanen “En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu” (MIP) ödülünün sahibi oldu. Geçen yaz Finlandiya Milli Takımı ile Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda harika performanslara imza atan Markkanen, sezon başında Cleveland Cavaliers ve Utah Jazz takımları arasında gerçekleşen takasın bir parçası olarak, Donovan Mitchell karşılığında Jazz’ın yolunu tuttu. Yeni takımında milli takımındaki performansını taşımayı başaran yıldız oyuncu, takımının oldukça zayıf kadroyla drafta hazırlandığı sezonda bile iddialı olmasını sağladı.

Utah Jazz ile bu sezon 66 karşılaşmaya çıkan Markkanen, 25.6 sayı, 8.6 ribaund, 1.9 asist, 0.6 top çalma ve 0.6 blok ortalamaları yakalayarak kariyerinde ilk kez All-Star olma başarısını da yakaladı. 

Lauri Markkanen’in sezon içerisindeki en iyi anları:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.