Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçim 2023 | İmamoğlu’ndan iktidara: “Kaybettiklerini anlayınca her yola başvuranlar var”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Giresun’un ardından ikinci durağı Antalya’nın Alanya ilçesi oldu. İmamoğlu, iktidar temsilcilerinin söylemlerine sert çıktı.

Millet İttifakı’nın icracı cumhurbaşkanı yardımcılığına aday gösterdiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimlere 16 gün kala Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuştu. İmamoğlu sözlerine, “Millet İttifakı tüm renklerini birleştirdi. Korkuya kapılanlar bizi birbirinden çok farklı olarak eleştirmeye kalkıyorlar. Evet farklıyız. Türkiye birbirinden farklı insanların ortak yurdudur. Farklılık bizim gücümüze güç katar. Biz farklı olmaktan korkmayız. Çünkü biliriz ki bu ülke hepimizindir. Biz birbirimizin dermanı, güvencesiyiz” diyerek başladı.

“Milleti ayrıştırarak seçim kazanabileceğini zannediyor”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın seçim sonuçlarının açıklanacağı 14 Mayıs gecesini işaret ederek “Biz gidersek FETÖ, PKK kazanacak, onlar sevinecek” ve “Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb’ine hamdedenler olacak” cümlelerine sert tepki gösteren İmamoğlu şunları söyledi:

“Bu millet depremzedelerin yardımına koşarken kim kimin farklılığına baktı? Kim bizden mi ondan mı diye baktı? Bakmaz. Hiçbirimiz bakmayız biliyorum. Bu milletin içinde öyle bir kardeşlik hissi var ki kimse o duyguyu söküp atamaz. Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sarıkamış’ta kucak kucağa yatanları kim ayırabilir. Onların torunlarını hiç kimse ayıramaz. Türkiye ne çekiyorsa millettin bağrındaki kardeşlik hissini anlamayan siyasetçilerden çekiyor. Yakın zamanda onlardan birisi ne yazık ki Adalet Bakanı. Bu milleti ayrıştırarak seçim kazanabileceğini zannediyor. İleri geri konuşuyor. Yüce dinimizi, inancımızı siyasi çıkarlarının aracı yapmaktan çekinmiyor. Bakan var, bakan var. Bu neye bakıyor bilmiyorum, hem de ismi Adalet Bakanı.”

“Sanki ondan önce bu memlekette hiçbir şey yoktu”

İsim vermeden Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren İmamoğlu, “Sizin yörenizin bir bakanını hatırlatayım. Bu topraklardan çıktı. Yurtlarıyla, yatırımlarıyla, camileriyle büyük katkılarda bulundu. Rahmetli Ulaştırma Bakanı Ahmet Denizolgun, buraya gelmek için geldiğimiz Gazipaşa Havalimanı’nı da o yaptı. Biri var ya ‘Her havalimanını ben yaptım’ diyor. Ona kalsa Türkiye’deki her şeyi o yaptı. Sanki ondan önce bu memlekette hiçbir şey yoktu. Bu memleket yüzyıllardır taş üstüne taş koyulan bir memleket. Her şeyi ben yaptım diyen akıl tarihini reddeden bir akıldır. Bana sakın tarihten bahsetmesin o kişi. Biz vefalıyız. Geçmişe bakarız. İyi yapanın ismini anarız. Kötü konuşanın ismini de millete havale ederiz” dedi.

“Milletin parasını cebine akıtan herkesten teker teker hesap soracağız”

İmamoğlu, daha önceki İBB yönetiminin satın aldığı ve kullanılamaz halde olan arsayla ilgili soruşturma başlattıklarını ama soruşturmanın engellendiğini açıkladı:

“İstanbul’da yaptıkları Sülün Osman’a rahmet okutur. İstanbul Başakşehir’de askeri alanın tam ortasında bir arsa var. Burayı gidiyor bir uyanık birisinden satın alıyor. Kimse oraya ulaşamaz, yolu bile yok. Yakın bir zaman sonra 13 milyon dolara kamulaştırmayla belediyeye satıyor. O zamanın İBB’si satın alıyor. Müfettişlere inceletiyoruz, bakıyorlar ki arsa kullanılamaz. Bize rapor yazdılar, dediler ki burada büyük bir kamu zararı var. O gün bunu satan kim varsa altında kimin imzası varsa soruşturma açın dedik. 270 trilyon lira. Kim satmış bunu belediyeye? Bunların ilçe başkanı. Bugünün parasıyla 270 milyon cebine atmış. Dosyayı hazırladık savcılığa gönderdik. Orada burada ona buna tehdit yağdıran İçişleri Bakanı dosyanın üstüne çöktü. Buna kimse bakamaz dedi. İki yıldır soruşturmamız engelleniyor. Milletin parasını cebine ya da birilerine akıtan herkesten teker teker hesap soracağız. Onun için bu düzene son vereceğiz. Bu düzen devam etmesin diyorsanız oyunuzu Kemal Kılıçdaroğlu’na vereceksiniz. Din istismarında yapmadıklarını bırakmadılar ama milletin tahammülü kalamadı. İnsanların temiz gönüllerini artık siyasi hesaplarınızla kirletemezsiniz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.