Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hakan Atilla’ya yurtdışına çıkış yasağı

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, havalimanında pasaportuna el konulduğunu ve karakola götürüldüğünü duyurdu. Atilla’ya yurtdışına çıkış yasağı getirildi ancak gerekçesi açıklanmadı.

İran’a yönelik yaptırımların delinmesiyle ilgili soruşturmada ABD’de 28 ay tutuklu kalan, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve eski Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, İstanbul Havalimanı’nda pasaportuna el konulmak istendiğini ve karakola götürüldüğünü duyurdu.

Instagram hesabından açıklama yapan Atilla, “Ailenle Kıbrıs’a gitmek isterken alanda pasaporta el konmak isteniyor, çıkış yasağı tebliğ edilmek üzere karakola götürülüyorsun. Sebep ne belli değil, yasağı koyan kim belli değil. Havaalanlarında alıkonmaya ben alıştım ama aileme ayıp oluyor” dedi.

Atilla ikinci paylaşımında ise “Ülkemize yıllarca hizmet ettik, onu el üstünde tuttuk, savunduk, koruduk, karşılığında gördüğümüz muamele alanlarda alıkonma. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner” diye yazdı.

Hakan Atilla, karakola götürüldüklerini ve yurtdışına çıkış yasağı kararının kendilerine tebliğ edildiğini ancak herhangi bir gerekçe gösterilmediğini belirtti.

Hakan Atilla ve Halkbank davası

Hakan Atilla, Mart 2017’de bono ihracıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere gittiği ABD’de havaalanında gözaltına alınmış, yargılandığı davada 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 28 ay hapis yatan Atilla, cezaevinde geçirdiği süre göz önünde bulundurularak ve iyi hal indirimiyle 20 Temmuz 2019’da tahliye edilmişti. 24 Temmuz 2019’da Türkiye’ye dönen Atilla, 21 Ekim 2019’da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmıştı.Atama kararını, Atilla’yı havalimanında karşılayan dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak duyurmuştu. Ancak Atilla, Mart 2021’de Borsa İstanbul’daki görevinden istifa etmişti.

Yazdığı kitapta dikkat çeken ifadeler yer aldı

Hakan Atilla, Borsa İstanbul’daki görevinden ayrılmasının ardından yazdığı “Amerika Atilla’ya Karşı” kitapta dikkat çekici ifadeler kullanmıştı:

“Bazıları hâlâ önemli makamları değersiz varlıklarıyla işgal ediyorlar. Vizyonsuzlukları, küçük hesapları, fikirler yerine kişilerle uğraşmayı seven bu tipler uzaklaştırılmadığı sürece ekonominin düzeleceğini beklemek hayalden öte değil.”

“Kendi gölgesinden korkan, ezik, hayatında adam yerine konmamış ama bir şekilde siyasi destekle makam sahibi olunca kendini önemli biri zanneden şakşakçılar ve bunlara ne büyük adam olduğunu hatırlatması için danışman adı altında ne iş yaptığı belirsiz, kişilik erozyonuna uğramış bir dolu dalkavuk var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.