Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (205): Spor Toto Süper Lig’de 32. haftanın “en”leri | Derbide kazanan Beşiktaş – Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor deplasmanında galip

Spor Toto Süper Lig’de 2022/2023 sezonunun 32. hafta karşılaşmaları sona erdi. Derbide evinde Galatasaray’ı 3-1 mağlup eden Beşiktaş ligin zirvesini karıştırdı. Fenerbahçe ise Demir Grup Sivasspor deplasmanında 3-1 galip gelerek, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını üçe indirdi. 

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: İstanbulspor – Bitexen Giresunspor

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftası genel olarak kısır maçlara sahne olsa da, küme düşme hattındaki kritik İstanbulspor-Bitexen Giresunspor karşılaşması diğerlerinden ayrıştı. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi İstanbulspor Emeka Eze’nin 10. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Cevap vermek isteyen ve baskısını arttıran konuk ekip Bitexen Giresunspor, 17. dakikada Riad Bajic ile penaltı vuruşundan yararlanamadı ve ilk yarı 1-0 sarı-siyahlıların üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarının hemen başında ev sahibi ekipte Simon Deli kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan itibaren Bitexen Giresunspor baskısını artırsa da, girdiği pozisyonlarda İstanbulspor kalecisi David Jensen’i geçemedi. Karşılaşma boyunca 30 şut atan ve 50 kez rakip ceza sahasında topla buluşan yeşil-beyazlılar, karşılaşmadan 1-0’lık skorla mağlup ayrıldı. Puanını 32’ye yükselten İstanbulspor, düşme hattında yer alan Bitexen Giresunspor ile arasındaki farkı da 5’e çıkardı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

2) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Yusuf Özdemir – Corendon Alanyaspor

Spor Toto Süper Lig 32. haftasının en iyi genç oyuncu performansına, Corendon Alanyaspor’un 22 yaşındaki sol beki Yusuf Özdemir imza attı. Yeni teknik direktörü Ömer Erdoğan yönetiminde Hangikredi Ümraniyespor’u konuk eden Corendon Alanyaspor, dördüncü dakikada Yusuf Özdemir’in asistiyle gelen Ahmed Hassan golüyle, düşme hattından uzaklaştı. Yusuf hücumdaki skor katkısının yanı sıra savunmada da 2 top çalma ve 2 pas arası ile katkı sağladı.

3) Haftanın en iyi teknik direktör hamlesi: Jordy Caicedo – Rıza Çalımbay

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasının en iyi teknik direktör hamlesine Demir Grup Sivasspor’un deneyimli teknik direktörü Rıza Çalımbay imza attı. Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 3-0 geride kapatan Demir Grup Sivasspor’da, ikinci yarının 75. dakikasında Jordy Caicedo oyuna dahil oldu. Ekvadorlu golcü, oyuna girdikten 1 dakika sonra topu ağlara gönderse de takımına puan kazandırmayı başaramadı.

4) Haftanın en büyük sürprizi: Beşiktaş 3-1 Galatasaray 

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında çok fazla sürpriz sonuç yaşanmasa da, sürprize en yakın sonuç, derbide Beşiktaş’ın konuk ettiği lider Galatasaray’a karşı almış olduğu 3-1’lik net galibiyet oldu. Karşılaşmanın ilk yarısında Mauro Icardi’nin golüyle 1-0 geri düşen Beşiktaş, duran toptan Romain Saiss’in kaydettiği golle devre arasına 1-1 gitmeyi başardı. İkinci yarıda da ezeli rakibine karşı büyük üstünlük kuran Beşiktaş, 58. dakikada Amir Hadziahmetovic ve 90+3’te Vincent Aboubakar’ın golüyle karşılaşmadan 3-1’lik skorla galip ayrılmayı başardı. Bu sonuçla birlikte puanını 65’e yükselten siyah-beyazlılar, liderle arasındaki farkı 5’e indirirken, ikinci Fenerbahçe’nin zirvedeki Galatasaray ile arasındaki puan farkı da 3’e inmiş oldu. Derbide bir tarafın elde ettiği galibiyet elbette sürpriz olmaz ancak Beşiktaş’ın galibiyeti net şekilde elde etmesi maç öncesi birçokları tarafından beklenen bir durum değildi.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

5) Haftanın Kare Ası: Ferdi Kadıoğlu – David Jensen – Gedson Fernandes – Alejandro Pozuelo

Fenerbahçe’nin genç futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, Demir Grup Sivasspor deplasmanında alınan 3-1’lik galibiyette attığı iki golle yıldızlaşan isim oldu.

İstanbulspor, Bitexen Giresunspor karşısında son derece kritik bir 3 puan alırken, biri penaltı olmak üzere 7 kurtarış yapan David Jensen, galibiyette başrol oynayan isim oldu.

Beşiktaş derbide Galatasaray’ı 3 golle geçerken, girdiği 32 ikili mücadelenin 23’ünü kazanan ve 8 top kazanan Gedson Fernandes, orta saha kavgasında fark yaratan isim oldu.

Arabam.com Konyaspor konuk ettiği Trabzonspor’u 2-1’le geçerken, 1 golün yanı sıra 6 da kilit pasa imza atan Alejandro Pozuelo galibiyetin mimarı oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında alınan toplu sonuçlar:

32. haftanın ardından oluşan puan durumu:

https://twitter.com/superlig/status/1653120527991439362?s=20

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.