Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AFP’de çalışan gazeteciler greve çıktı

Agence France-Presse (AFP) Türkiye ofisinde çalışan gazeteciler, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işveren ile anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıktı. Türkiye Gazeteciler Sendikası, AFP’nin bulunduğu binaya grev pankartı astı.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde greve çıkan gazeteciler, “Gerçek enflasyonu görmezden gelen AFP işvereni taleplerimize kulak tıkadığı için 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde greve çıkıyoruz. Adil bir ücret ayrıcalık değil, haktır” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), AFP’nin Türkiye ofisinin bulunduğu binanın girişine grev pankartı astı. Gazeteciler davul zurna çalıp, halay çekerek greve çıktı.

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, AFP’de çalışan gazetecilerin greve çıkmasına ilişkin açıklama yaptı.

Yaklaşık beş ay önce toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başladığını, Türkiye’de ekonominin gidişatı nedeniyle önerilerini işverene kabul ettiremediklerini söyleyen Durmuş, “Toplu sözleşme görüşmeleri boyunca bu sürecin masada sonlanması için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Ancak ücretlerimizin erimesini engelleyecek önerimizi işverene kabul ettiremedik” dedi.

Durmuş şöyle devam etti:

“3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde AFP işverenini çalışanlarının taleplerine kulak vermeye, onların geleceğe daha güvenle bakabilmelerini sağlayacak isteklerini karşılamaya davet ediyoruz. AFP’de grev uygulamasını başlatırken, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününde şu kararlılığımızı da tüm kamuoyuna duyurmak istiyoruz: Gazetecilerin özgürce yazabildikleri, sansüre, baskıya maruz kalmadıkları, haklarını alabildikleri günlerine getirene kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.