Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Sizler ne soğana ne patatese liderinizi kurban etmezsiniz”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da konuştu. Erdoğan’ın hedefinde muhalefet, gündeminde patates-soğan fiyatları ve ekonomik kriz vardı.

“Giresun emperyalistlerin heveslerini kursağında bırakacak”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında bugün Giresun’da miting yaptı. Vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Giresun dün Pontus çetelerine toprağı dar etmişti. İnanıyorum ki Giresun bugün de Kandil’in şakşakçılarına, FETÖ’nün haşhaşilerine vatan topraklarını dar edecek. Ben biliyorum, sizler ne soğana ne patatese liderinizi kurban etmezsiniz. İnanıyorum ki Giresun bugün de şehitlerimizin, gazilerimizin, kahramanlarımızın emanetine sıkı sıkıya sahip çıkacak. İnanıyorum Giresun bugün yeni mandacıları hüsrana uğratarak emperyalistlerin heveslerini kursağında bırakacak” dedi.

“Ne istiyorsanız verelim dedim, gelmediler”

“Sadece sizin oy kullanmanız önemli değil, arkadaşınız, komşunuzu sandığa götürerek bize oy kullanmasını sağlamanız lazım” diyen Erdoğan, muhalefeti sert sözlerle hedef aldı. Erdoğan, “Bu oyunu 14 Mayıs’ta bozmaya var mıyız? İstanbul’daki, Atatürk Havalimanı’ndaki Teknofest’i hazmedebildiler mi? Şimdi de aynı yeri ABD’li şirketlere devretme sözü veriyorlar. O şirketle ben 15 sene önce görüştüm. ‘Yatırım yapacağız’ dediler. ‘Ne istiyorsanız verelim’, dedim, gelmediler. Bunlar vatansever değil, gelip de bu yatırımları yapmazlar. İHA’ları yapanlar, SİHA’ları, Akıncı’yı yapan, Kızılelma’yı yapanlar Baykar. Bu milletin evlatları ile onları mukayese edemeyiz” diye konuştu.

“Nereden nerelere geldik”

Ekonomiye de değinen Erdoğan, şöyle devam etti: “Görüyorsunuz enflasyon her ay düşüyor. İnşallah her ay bu şekilde devam edecek. Çalışanlarımız ve emekliklerimizin maaşında yaptığımız yüksek oranlı iyileştirmelerle birlikte refah kaybını telafi ediyoruz. Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız. Nereden nerelere geldik. Eğitimden sağlığa her alanda standartları en yükseğe biz çıkardı. Sanayi ve teknoloji eksiklerini biz giderdik mi? Bu ülkenin en büyük özlemi olan Ayasofya’yı biz ibadete açtık mı? Amerika’da Türk Evi’ni inşa ettik. Yaparsa biz yaparız, yaparsa AK Parti yapar. Mevcut sıkıntıları da yine biz gidereceğiz. Yeter ki birliğimize, kardeşliğimize sahip çıkalım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.