Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeşil Sol Parti Ankara’da seçim bürosu açtı | Mithat Sancar: “Hile hurda, yalan dolan halkın gücü karşısında çözülür”

Yeşil Sol Parti’nin Ankara Türközü’nde düzenlediği seçim bürosu açılışına HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Ankara 1. Bölge milletvekili adayları katıldı. Sancar, “Sandığın gerçek koruyucusu sandık görevlileri ve müşahitler değil, halkın kendisidir. Oy veren seçmen aynı zamanda o oyu korumakla görevlidir” diye konuştu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), bugün (5 Mayıs) Ankara Türközü’nde seçim bürosu açtı. Halayların çekildiği açılışa Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Ankara 1. Bölge milletvekili adayları katıldı.

Yeşil Sol Parti’nin seçim koordinasyon merkezi açılışında, polis halay çekilmesine izin vermek istemedi. Polis ilk önce halay çekilmemesini istedi daha sonra ise halay çekilebileceğini ancak çekim yapmak istediklerini belirtti. Yeşil Sol Partili ve HDP’liler olay çıkmaması için çekim yapılmasına izin verdi fakat polisin yakından çekim yapma talebi üzerine partililer alandaki insanları rahatsız etmeden uzaktan çekim yapılmasını istedi.

“İktidar operasyonlarla, kirli propagandayla bir kampanya yürütüyor” 

Açılış öncesi konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Bizler değişim için geliyoruz” diyerek ülkedeki baskıyı, sömürüyü, rantı, talanı ve savaşı bitirmeye geldiklerini söyledi. Sancar, “İktidar operasyonlarla, kirli propagandayla bir kampanya yürütüyor” diye konuştu.

Sancar: “En büyük güç halkın gücüdür”

Sancar, seçim güvenliği vurgusu yaparak şunları söyledi:

 Sandığın gerçek koruyucusu sandık görevlileri ve müşahitler değil sadece halkın kendisidir. Her bir oy veren seçmen aynı zamanda o oyu korumakla görevlidir. Seçim günü hepimiz oyunuza ve iradenize sahip çıkmak için sandıklarda, oy çuvallarının başında nöbet tutacağız. Hiç kimse sandığı da oy çuvallarını da boş bırakmayacak. Hazırlıklarımız var. Elbette teknik bütün çalışmalar yapılıyor ama bunların ötesinde en önemli şey kendi oylarımıza sahip çıkmaktır. Hile, hurda,yalan, dolan halkın gücü karşısında çöker, çözülür. En büyük güç halkın gücüdür.”  

“Sandıklarımıza sahip çıkıyoruz” 

Yeşil Sol Parti Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Emirali Türkmen, “Çok yakında, dokuz gün sonra, 14 Mayıs’ta göndermek için hep birlikte sandıklara gidiyoruz ve yalnızca sandıklara gitmiyoruz. Sandıklardan çıkacak oylarımızın doğru biçimde çıkması için sandıklarımıza sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

“Yargı önünde hesap verecekler, adil yargılanacaklar, bizler gibi yargılanmayacaklar”

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, 2018’de seçildiği 1. bölgedeki seçim bürosunun açılışına katıldı. Bu seçimlerde aday olmayan Kerestecioğlu, kendisini bir önceki dönem Meclis’e gönderen seçmenlere şöyle seslendi:

Nerede olursak olalım mücadelen hiç vazgeçmedik, asla da vazgeçmeyeceğiz. İşte bu yüzden zaten etrafımızdaki barikatlar. Bu yüzden zaten bizi engellemeye çalışmalar, bu yüzden zaten sesimizi kısmaya çalışmalar. Kısamadılar, kısamayacaklar.

Seçime az kaldığını hatırlatan Kerestecioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

Bazen dedik ki mücadele, direniş, bazen dedik ki ya sabır, ya sabır ama evet gidecekler. Çok az kaldı, gidecekler ve hesap da verecekler. Öyle sadece güle oynaya gitmeyecekler. Bütün hukuksuzlukları yapanlar, bütün hukuksuz uygulamaları gerçekleştirenler aynı zamanda yargı önünde hesap verecekler. Adil yargılanacaklar, bizler gibi yargılanmayacaklar.” 

“Cezaevlerindeki bütün arkadaşlarımızın özgürlüğünü gerçekleştireceğiz”

“Biz cezaevlerindeki bütün arkadaşlarımızın özgürlüğünü gerçekleştireceğiz” diyen Kerestecioğlu, en büyük temennilerinin cezaevinde tutuklu bulunan HDP’li siyasetçilerin özgürlüğüne kavuşması olduğunu vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.