Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, Erzurum saldırısının ardından İstanbul’da yurttaşlara seslendi: “Bu taşlar kardeşliğimize atılmıştır”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (7 Mayıs) Erzurum’da uğradığı taşlı saldırının ardından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yurttaşlara seslendi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun suçlamalarına yanıt verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün konuşması sırasında Erzurum’da taşlı saldırıya uğramasının ardından kendisine destek için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen yurttaşlara seslendi ve olay hakkında bilgi verdi. Yurttaşlar, İmamoğlu’nu “Hak, hukuk, adalet” sloganları ile karşıladı.

İmamoğlu, “Ekrem’e uzanan eller kırılsın” sloganlarına “Ekrem’e değil milletinin tek bir ferdine uzanan eller kırılsın” diye karşılık verdi.

İmamoğlu konuşmasına “Ülkemizi bu duruma getiren bir avuç insanın kötü davranışlarının, onlardan kurtulana kadar sonu gelmeyecek” diye başladı.

Daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Erzurum halkına ‘provokatör’ diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür” suçlamasına yanıt verdi. İmamoğlu “İçişleri Bakanı, Erzurumlulara ‘provokatör’ dediğimi anlatacakmış. Utanmaz adam, iftiracı, yalancı. Bu adam gözü dönmüş şekilde, gözü fır fır dönerek konuşuyor. Ahlakını yitirmiş” dedi.

Yaralanan yurttaşları gördüğünü söyleyen İmamoğlu “Gözümün önünde çocuğun başı kanamaya başladı. Bir teyzenin gözü kanamaya başladı, bir amca düştü. Arkadaşlarım beni korudular, aşağıdan seslendim: ‘Siz sakın yanıt vermeyin’. Allah var insanlarımızın bir tanesi taş atmadı. İnsanlar çaresizce bekledi” diye konuştu.

Polisi uyarmasına rağmen hareket edilmediğini belirten İmamoğlu, “‘Vatandaşlarım benden dolayı siz taşa maruz kalıyorsunuz ben mecburen buradan ayrılıyorum’ dedim. Sizin emniyetiniz için ayrıldım. Havalimanına giderken bize bir trafik polisi eşlik etti. Bu polis meselesi değil polisimiz bizim kardeşlerimiz” dedi

İmamoğlu “Emniyet Müdürü kimdir? Nasıl bir talimat verdi ki o polis yerinden kıpırdayamadı? Emniyet Müdürü sana soruyorum, nasıl bir talimat aldın ki kılını kıpırdatmadın?” dedi ve sorularını şöyle sürdürdü:

  • “Emniyet Müdürü, validen ‘Kılını bile kıpırdatmayacaksın’ diye talimat aldı mı?
  • Bu insanlara taş atan 200 kişiden kaç kişi gözaltına alındı?
  • Belediye başkanı provokasyon yaparken niçin sessiz kalındı?
  • Vali, ‘5 bin polis görev aldı’ derken biz o kadar polis göremedik, neden müdahale etmedi?
  • 2,5 saat havalimanında beklememe rağmen tek bir Emniyet Müdürü Yardımcısı ya da yetkili ‘geçmiş olsun’ neden diyemedi?”

İmamoğlu, bütün bu soruların cevaplarını haftaya alacaklarını söyledi ve 14 Mayıs’ı işaret etti.

“Bu taşlar Ekrem İmamoğlu’na atılmadı”

İmamoğlu, taşların kendisine atılmadığını söyledi ve “Bu taşlar kardeşliğimize atılmıştır. Bu taşlar memleketin inancına değerlerine atılmıştır. Milletin birlik ve beraberliğine atılmıştır. Bu azmettirici zihniyeti de biliyoruz. Biz bir avuç insanın siyasi stratejisine içinde bulunan bir takım örgütlü yapıları açıklarken biricikleri rahatsız mı oldu. Bu devleti bir parti devleti bir şahsın devleti yapmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. O bir avuç insanın çocukları bile onların evladı olmaktan utanıyor” diye konuştu.

İmamoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

“2019’da bana ‘sevgi pıtırcığı’ dediler. Evet öyleyim sizin gibi avuç insan gibi suratı asık, bizde ‘mendebur suratlı’ derler, öyle olacağıma evet ben sevgi pıtırcığıyım. Her biriniz bulunduğunuz yeri sevgiye boğacaksınız… 2019’da yaşadıklarımızı hatırlıyorsunuz seçimi elimizden almaya kalktılar. Bize oy vermeyenler bile ne dedi biliyor musunuz? ‘İyi ki bu adam kazandı’ dedi. Kötülüğe son vereceğiz iyilik kazanacak. Hazır mıyız?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.