Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oyunuzu İsteyenler Anlatıyor | CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Suat Özçağdaş: “Demokrasi mi tek adam rejimi mi, sandıkta buna karar vereceğiz”

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kaldı. Oyunuzu İsteyenler Anlatıyor adlı program dizimizin bu bölümünde CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayları arasında 12. sırada yarışan Suat Özçağdaş’ı ağırladık. Özçağdaş, CHP’nin gençlik kollarından başlayarak 30 yıldır çeşitli kademelerde çalışmış ve milletvekili adaylığı nedeniyle istifa edene dek CHP Üsküdar İlçe Başkanı olarak görev yapmış olan deneyimli bir siyasetçi.

Türkiye’nin ikinci yüzyılına girerken, seçmenin “tek adam rejimi ile demokrasi” arasında bir tercih yapacağını, bu nedenle 14 Mayıs’ın bir referandum olacağını söylüyor: “Önümüzde bir seçimden ziyade referandum var. Bir tek adam, bir saray rejimi mi istiyoruz, demokrasi mi? Yani yangın olduğunda helikopterler kalksın mı kalkmasın mı, depremde asker müdahale müdahale etsin mi? Zam yapılacaksa, fındık fiyatı açıklanacaksa herşeyi seyyar bir şekilde çözmeye çalışan bir liderle, Ortadoğuvari bir yönetim anlayışımız mı olacak; yoksa gerçekten evrensel normlara sahip, ortak akılla çözüm ürettiğimiz, liyakatli kadroların görev aldığı ve seçimle değişebilme potansiyaline sahip bir cumhuriyet mi olacağız? Buna referandum diyebiliriz.”

Psikolog olarak yıllardır sivil toplum kuruluşlarıyla afet bölgelerinde gönüllü çalışmalar da yürüten Özçağdaş, milletvekili seçilmesi halinde sivil toplumla siyaset arasında köprü olmayı vaat ediyor. Özçağdaş, afet yönetimi ve sağlık sektöründeki sorunlarla ilgili sorularımızı da yanıtladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.