Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bu yıl gerçekleşen toplu katliamlarda 296 kişi yaşamını yitirdi

ABD, son olarak Dallas’ta meydana gelen ve dokuz kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile sarsıldı. Ülkede sadece 2023’te düzenlenen silahlı saldırılar, 296 kişinin hayatını kaybetmesine ve çok daha fazla kişinin yaralanmasına neden oldu.

ABD’de silahlı şiddet her yıl daha çok canın kaybolmasına yol açıyor. 2018’de 387 kişi, 2019’da 517 kişi, 2020’de 521 kişi, 2021’de 705 kişi, 2022’de 762 kişi toplu katliamlarda hayatını kaybetti. Kurban sayısının artması, silahlı saldırıların artmasıyla doğru orantılı. 2018’de toplam 323 silahlı saldırı gerçekleşirken, 2022’de bu sayı 695’e çıktı.

Henüz mayıs ayının ortasına gelinmemiş olmasına rağmen, ABD’de bu yıl 200’den fazla silahlı saldırı düzenlendi. Bu saldırılarda 296 kişi hayatını kaybetti.

Dallas’ta saldırının düzenlendiği AVM.


Dallas’ta sekiz kişi hayatını kaybetti

Teksas eyaletinin Dallas kentinde bir AVM’de sekiz kişi silah şiddetinin kurbanı oldu. Yedi yaralının üçünün durumu ağır. Saldırgan Mauricio Garcia ise saldırı sırasında yakınlarda bulunan bir polis memuru tarafından öldürüldü.

Cumhuriyetçi Partili Teksas Valisi Greg Abbott olayı, “tarif edilemez bir trajedi” olarak yorumladı. Abbott daha önce, silah bulundurmayı daha da kolay hale getiren yasaların altına imza atmıştı. Teksas Valisi, halkın silah hakkının ellerinden alınmaması gerektiğini söylüyor.

ABD Başkanı Joe Biden saldırıyı kınadı ve bir kez daha Kongre’ye saldırı tüfekleri ve yüksek şarjör kapasiteli silahların yasaklanmasına dair çağrıda bulundu. Biden, “dua ve iyi dileklerin” yeterli olmayacağının altını çizdi.

ABD Kongresi, artan katliamlara rağmen silahları tam anlamıyla kontrol altına alacak olan yasaları geçiremiyor. Teksas eyaletinde yaşayan vatandaşlar, ruhsat veya eğitimleri olmadan silah taşıyabiliyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.