Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu’na düzenlenen saldırıyı İstanbul-Esenler’de vatandaşa sorduk: “İstanbul Belediye Başkanı’nın Erzurum’da ne işi var?”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Erzurum’da düzenlenen taşlı saldırıyı İstanbul- Esenler’de vatandaşlara sorduk. Vatandaşlardan bazıları olayı kınarken pek çoğu İmamoğlu’nu eleştirdi ve saldırıyı destekledi.

Haber: Ali Deniz Çakır & Mehmet Ali Yıldırım

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu dün (7 Mayıs) miting için gittiği Erzurum’da taşlı saldırıya uğradı. Saldırının ardından İmamoğlu mitingi yarıda kesmek zorunda kaldı. Erzurum’da yaşananları İstanbul-Esenler’deki vatandaşlara sorduk.

Saldırıyı destekleyenler var

Esenler’de konuştuğumuz vatandaşlar arasında olaya dair farklı görüşlere tanık olduk. Medyascope’a konuşan bir vatandaş şunları söyledi: “Ekrem İmamoğlu’na yapılan saldırı benim açımdan normal çünkü hak etti. Van’a gidip PKK selamı veren adama ne denir.”

Aynı vatandaşa mitinge gelenlerin yaralandığını söylediğimizde ise “Kurunun yanında yaş da yanar” cevabını aldık. 

Konuştuğumuz vatandaşlar arasında olaydan haberi olmamasına rağmen saldırıyı düzenleyenler için “Vardır bir bildikleri” diyenler de oldu.

Saldırıyı düzenleyenler için herhangi bir yaptırım uygulanmamasını savunan vatandaş ise sözlerine şöyle devam etti:

“Yaralanan vatandaşlar demek ki hak ettiler de yaralandılar.’’

İmamoğlu’na eleştiri

Esenler’de en çok karşılaştığımız gruplardan biriyse hem saldırıyı kınayıp hem de İmamoğlu’nu hatalı bulanlardı. Ekrem İmamoğlu’nu neden hatalı bulduklarını sorduğumuzda ise bir vatandaştan şu cevabı aldık:

“Sen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanısın. İstanbul’da olman gerekirken Erzurum’da ne işin var? Bu resmen kanunsuz bir iştir.’’ 

Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen yaptığı açıklamada, “Taşlar ve sopalar CHP grubu içerisinden. Zaten 150-200 kişilik bir grup bu” demişti. Esenler’de yaşayan vatandaşların birçoğu bu açıklamayı referans gösterdi. Konuştuğumuz vatandaşlar, Erzurum Belediye Başkanı Sekmen’in sözlerine güvendiklerinin altını çizdiler. 

“İmamoğlu bunların hiçbirini hak etmiyor”

Esenler, Cumhur İttifakı’nın kalelerinden biri olarak görülüyor, bu nedenle konuştuğumuz vatandaşlara seçimlerdeki oy tercihlerini de sorduk. Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini söyleyen bir vatandaş saldırı hakkında şunları söyledi:

“Böyle şeylerin hiç olmaması lazım, Ekrem İmamoğlu bunların hiçbirini hak etmiyordu. Gerçekten çok üzüldüm.’’

Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediğini söyleyen bir vatandaş ise “Yapılanlar iyi şeyler değil evladım. Yapsın mitingini ne olacak. Bilmiyorum, ben kötü görüyorum olanları” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.