Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 28. hafta geride kaldı: Tofaş, Darüşşafaka Lassa’yı son saniye basketiyle mağlup etti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022/2023 sezonu 28. hafta karşılaşmaları geride kaldı. Haftanın en dikkat çeken maçında, Tofaş konuğu Darüşşafaka Lassa’yı 94-93’lük skorla mağlup etti. Lider Türk Telekom, Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni 82-71’le geçerken, Fenerbahçe Beko-Aliağa Petkim karşılaşması sarı-lacivertlilerin EuroLeague çeyrek final beşinci maçı nedeniyle ertelendi. Beşiktaş Emlakjet ise Frutti Extra Bursaspor’u 93-87’lik skorla mağlup ederek rahat bir nefes aldı.

Haftanın en öne çıkan karşılaşması: Tofaş 94-93 Darüşşafaka Lassa

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 28. haftasının en dikkat çeken karşılaşmasında, Tofaş konuk ettiği Darüşşafaka Lassa’yı son saniye basketiyle 94-93 mağlup etti. Bu sezonki 13. galibiyetini elde eden Tofaş play-off yolunda önemli bir avantaj yakalarken, Darüşşafaka Lassa ise 14. mağlubiyetini aldı. 

Karşılaşmanın ilk çeyreğine iyi başlayan ev sahibi Tofaş, Tyler Ennis ve Brady Manek’in sayıları ile televizyon molasına 12-10 üstün girdi. Mola dönüşünde ise dış atış isabetleri ile üstünlüğü ele geçiren Darüşşafaka Lassa, ilk çeyreği 25-20 üstün tamamladı. İkinci çeyreğin ilk bölümünde de üstünlüğünü koruyan konuk ekip, ilk yarının son 6 dakikasına 34-30 üstün girdi ve Tofaş molasını kullandı. Mola dönüşünde Rob Gray’in sayıları ile Tofaş üstünlüğü tekrar ele geçirse de, son bölümde Aaron White ve Gabriel Olaseni ile etkili olan Darüşşafaka Lassa skoru eşitledi ve ilk yarı 45-45 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Darüşşafaka Lassa olurken, Markel Starks’ın üst üste iki üçlüğü ile 1 dakika içinde 6-0’lık seri yakaladı. Ardından diğer oyuncularından da dış atış katkısı alan Darüşşafaka Lassa, çeyreğin bitimine 6:29 kala 59-49’luk skorla farkı 10 sayıya kadar çıkardı ve Tofaş molasını kullandı. Moladan 7-0’lık seriyle dönen Tofaş farkı 3 sayıya kadar indirdi ve bu kez Darüşşafaka Lassa molasını kullandı. Son bölümde iki takım da skordaki dengeyi bozamadı ve son çeyreğe 72-68 Darüşşafaka üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte ise Boubacar Toure ile etkili olan Tofaş, Milton Doyle ve Brady Manek’in üçlükleri ile bitime 4:17 kala 82-81 öne geçti ve Darüşşafaka Lassa molasını kullandı. Mola dönüşünde de üstünlüğünü koruyan Tofaş, son 1:28’e 89-84 üstün girdi. Ancak 30 saniye içerisinde Matthew Mooney’nin üst üste iki üçlüğü ile geri dönen Darüşşafaka Lassa, son 55 saniyeye 90-89 üstün girdi. Son anları nefes kesen karşılaşmada üstünlük sürekli el değiştirse de, Milton Doyle’un bitime 3.9 saniye kala kaydettiği üçlükle Tofaş 94-92’lik üstünlük yakaladı. Son hücumda ise Darüşşafaka Lassa’da Gabriel Olaseni faul çizgisinden 1/2 atınca, Tofaş karşılaşmadan 94-93’lük skorla galip ayrıldı.

Tofaş’ta Rob Gray 22 sayı ve 5 asist, Brady Manek 18 sayı, Tyler Ennis 15 sayı ve 5 asist, Boubacar Toure 14 sayı ve 10 ribaund ve Milton Doyle da 10 sayı ve 5 asist kaydetti. Darüşşafaka Lassa’da ise Gabriel Olaseni 25 sayı, 8 ribaund ve 5 asist, Aaron White 17 sayı ve 6 ribaund, Doğuş Özdemiroğlu da 15 sayı, 5 ribaund ve 13 asist kaydetti.

Milton Doyle’un maç kazandıran isabeti:

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Haftanın öne çıkan koç performansı: Igor Milicic – Beşiktaş Emlakjet

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 28. haftasında en öne çıkan koç performansına, Beşiktaş Emlakjet’in 46 yaşındaki Hırvat asıllı Polonyalı başantrenörü Igor Milicic imzasını attı. Haftalardır küme düşme hattında yer alan Beşiktaş Emlakjet, konuk ettiği güçlü rakibi Frutti Extra Bursaspor’u, 93-87’lik skorla mağlup ederek, dokuzuncu galibiyetini elde etti. Baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmada galip gelen siyah-beyazlılar, Gaziantep’in Anadolu Efes’e mağlup olmasıyla birlikte, puan tablosunda bir basamak yükselerek haftayı 14. sırada kapattı. 3 maç aradan sonra galip gelen Beşiktaş Emlakjet, son iki haftaya umutlu girmeyi başardı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Igor Milicic’in açıklamaları:

Haftanın öne çıkan performansları: Vittorio Brown – John Roberson – Daron Russell – Allerik Freeman

Pınar Karşıyaka, konuk ettiği Bahçeşehir Koleji’ni büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada, geriden gelerek 86-82 mağlup ederken, 29 sayı, 9 ribaund, 4 asist ve 1 top çalma kaydeden Vittorio Brown galibiyeti getiren isim oldu.

Manisa BBSK, konuk ettiği ONVO Büyükçekmece’yi 87-74’lük skorla mağlup ederek, kümede kalma yolunda büyük bir adım atarken, play-off yarışına da tutundu. Ev sahibi ekipte 34 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve 1 top çalma kaydeden John Roberson, kritik galibiyette başrol oynadı.

Galatasaray Nef, konuk ettiği Ayos Konyaspor’u 100-88’lik skorla mağlup ederek, play-off yarışında önemli bir galibiyetini hanesine yazdırırken, doğum gününde 29 sayı, 7 asist, 4 ribaund ve 1 top çalma kaydeden Daron Russell galibiyetin mimarı oldu. 

Beşiktaş Emlakjet, konuk ettiği Frutti Extra Bursaspor’u 93-87’lik skorla mağlup ederek, kümede kalma yolunda kritik bir galibiyetini hanesine yazdırırken, 31 sayı, 5 ribaund ve 1 asistle Allerik Freeman karşılaşmaya damgasını vurdu.

28. haftanın ardından oluşan puan durumu ve toplu sonuçlar:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.