Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu, Erzurum mitingindeki taşlı saldırıda yaralanan yurttaşlarla Rize’de buluştu | 9 şüpheli serbest bırakıldı

Millet İttifakı’nın icracı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum mitingine yönelik taşlı saldırıda yaralanan yurttaşların üçüyle Rize’de buluştu. İmamoğlu, “15 Mayıs’tan sonra, ilk ziyaretlerimden birini Erzurum’a yapacağım” dedi.

“Bu işin ne Erzurum’la bir ilişkisi var ne bizim insanımızla”

Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Erzurum mitingine yönelik taşlı saldırıda yaralanan Tülay Gıcırkan, Burak Değer, Talip Bingöl ve aileleriyle Rize’de kahvaltıda bir araya geldi. Yaralılara bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, “Hiç yakışmayan bir işti” dedi. Saldırıda yaralanan Talip Bingöl, “Otobüsün üzerinde o taşlar size geldi ya, öyle benim zoruma gitti. İçimden kan gitti başkanım” diyerek duygularını dile getirdi. İmamoğlu, “Güzel kalbinle var ol. Bu olan işin ne Erzurum’la bir ilişkisi var ne bizim insanımızla. Böyle kışkırtılan, tabiri caizse azmettirilen bir insan grubunun yaptığı bir ayıptır. Acı bir şey, ama yapacak bir şey yok. Allah beterinden korudu o gün” yanıtını verdi.

“Aynı camiye gidiyoruz, ayıptır”

Yaralı Burak Değer’in annesi Gülsüm Çelik de İmamoğlu’nun mitinge katılan vatandaşlara saldırganlara yanıt vermemeleri yönündeki çağrısının değerli olduğunu söyledi. İmamoğlu, “Bizim insanımız, aynı milletiz. Bu memleketin insanı yani. En doğusundan en batısına kurban olurum. Ayıptır, yazıktır” dedi. Burak Değer’in babası Fikret Çelik de, “Aynı camiye gidiyoruz, aynı aile hekimine gidiyoruz belki. Aynı kaptan yemek yiyoruz. Biri birini taşlıyor. Böyle saçma sapan bir şey olur mu, bu ayıptır” diye konuştu.

Tülay Gıcırkan’ın yeğeni Serap Gıcırkan’ın “İnsan hakikaten önce bir özür bekliyor” sözleri üzerine İmamoğlu, “İnsan der ki, ‘Bir eksiğimiz mi var, gediğimiz mi var. Onu nasıl kapatırız.’ Bunu demiyor. ‘Onlar kendi kendilerini taşladılar’ diyor. Yani ben ağabeyime taş attım yukarıdan yani. Olacak iş değil ya” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Başıma gelen taş değil, hastaneye giderken ikinci sınıf muamelesi yapılması üzdü”

Zamanında iktidar kanadında siyaset yaptığını belirten Tülay Gıcırkan da, “Çünkü o memleket bizim. Ben memleketimin adına her yerde, beni temsilen, dürüst olan yere bayrağımı alıp gittim. Şimdi ne yapıyorlar? Biz Erzurumuz. Biz kimiz? Kardeşiz. Çok üzüldüm. Beni üzen şey, başıma gelen taş değil de benim bayrağıma atılan taş ve bana hastaneye giderken ikinci sınıf muamelesi yapılmasıydı.Ben böyle bir şeyi hak ettiğimi zannetmiyorum. Biz, Nene Hatun’ların torunlarıyız. Böyle bir şey olur mu? Bu ülkeyi canla, başla, edeple kazanmış insanlarız” diye konuştu.

“Bir arada yaşıyoruz” diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bak işte geldik burada, Rize’deyiz. Yarın, İstanbul’dayız. Allah’a şükür. Neyse, Allah korudu. Allah, beterinden korusun diyeceğim.”

İmamoğlu, “Erzurum’a yolunuz düşerse bekleriz” diyen yaralılar ve yakınlarına, “Geleceğim. 15 Mayıs’tan sonra, ilk ziyaretlerimden birini Erzurum’a yapacağım” yanıtını verdi.

“Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyeret etmek istedim dönmedi”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile tanıştıklarını belirten İmamoğlu, “Usulen de bir selamımız var birbirimize. Ben Erzurum’a geldiğimde, aradım kendisini. ‘Seni ziyaret etmek istiyorum’ dedim. Not bıraktım. Bize dönemedi bile. Bunlar bir korkuyla yapıyorlar siyaseti. Yukarıdan izin alacak ki, Ekrem’le görüşebilsinler. Öyle bir durumdalar yani, açık ve net” diye konuştu.

“Özür beklemiyorum bile”

İmamoğlu, Serap Gıcırkan’ın, “Sizden özür dilendi mi?” sorusu üzerine, “Yok. Öyle bir şey beklemiyorum bile yani” yanıtını verdi. Bunun üzerine Gıcırkan, “Ben, onlar adına özür diliyorum. Biz Erzurumluyuz ve o hareket yanlıştı” dedi. Bunun üzerine İmamoğlu, “Tekrar söylüyorum: Erzurum bizim hısımımız, akrabamız. Buradan oraya göç etmiş benim akrabalarım, yıllardır orada ticaret yaparlar. Yani Erzurumluya zerre değmemiştir. Siyaset hırslarıyla o hissin içine gömülmüş insanların suçudur. Suç diyorum, kusur demiyorum. Yaptıkları; oy için her şeyi yapmak, kötülük” diye konuştu.

Dokuz şüpheli daha serbest bırakıldı

İmamoğlu’nun Erzurum mitingine yönelik saldıryla ilgili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma da sürüyor.

Kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, olayla ilgili dokuz şüpheliyi daha tespit etti.

Gözaltına alınan dokuz şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden sekizi adli kontrol şartıyla, biri ise savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Olayla ilgili gözaltına alınan 15 şüpheli de dün serbest bırakılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.