Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçim 2023 | Berfin Bayır’ın Ankara izlenimleri: Erdoğan, başkentte aynı gün üç miting yaptı

Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da bir günde üç miting yaptı. İlk miting muhafazakar kesimin yoğun olduğu Pursaklar’da yapıldı. Yoğun güvenlik önlemi altında yapılan mitinge Erdoğan gecikince, alandan ayrılanlar oldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün (11 Mayıs) Ankara’nın Pursaklar, Mamak-Altındağ ve Sincan semtlerinde olmak üzere üç ayrı miting yaptı. Pursaklar’daki miting öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı, alana TOMA’lar getirildi ve herkes tek tek arandı. Çantayla gelenler miting alanına alınmadı. Medyascope kameramanı çantası ve kamerası olduğu için “Zaten gazetecilere de yasak” denilerek içeri alınmazken, Medyascope muhabiri de çantasını bırakarak alana izleyici gibi girebildi. Erdoğan’ı izlemeye gelen kadınlar, erkeklerden fazlaydı ve kadınlar için ayrılan arama noktasının önünde uzun bir sıra oluştu. 

“Erdoğan için buradayız

Yurttaşlarla konuşup, “neden burada olduklarını” sorduğumuzda, Erdoğan için burada olduğunu söyleyenler çoğunluktaydı. “Vatanın bütünlüğü için” geldiğini söyleyen yurttaşlar da oldu. Genel olarak alanda heyecanlı ve coşkulu bir kalabalık vardı. Erdoğan sahneye bir saat kadar geç çıkınca arka taraftakilerin dışında, en ön tarafta Erdoğan’ı bekleyenlerden de bazılarının alandan ayrıldığı görüldü.

Kılıçdaroğlu ve HDP’liler yuhalandı 

Erdoğan’ın konuşması ve miting etkinliği bir saati aşkın sürdü ve etkinliğin bitmesinin hemen ardından miting alanı boşaldı. Erdoğan, diğer mitinglerinde olduğu gibi bu mitinginde de Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu’yla ilgili video oynattı. Video oynatılırken Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “Kandil’den”, kendisinin ise “önce Allah’tan, sonra da milletten emir aldığını” söyledi. Video oynatılırken ekrana gelen HDP milletvekilleri ve tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşmaları ve görüntüleri üzerine alanda yuh sesleri yükseldi.

“Seçim sonra kiraları artıranların üzerine çok farklı gideceğiz”

Erdoğan, kira artışlarından duyduğu rahatsızlığı belirterek “Gıda ve konut fiyatlarındaki dengeli olmayan yükseliş bizi de rahatsız ediyor. Seçim sonrası bu kiraları artıranların üzerine çok, çok farklı gideceğiz, bunu bilsinler” dedi. Ayrıca daha çok konut yaparak konut fiyatlarını düşürmeyi planladıklarını da söyledi.

Muharrem İnceciler sizin yeriniz kasetçiler, şantajcılar değil Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıdır

Mitingin sonunda Erdoğan halkı selamlarken sunucu ise Memleket Partisi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurdu. Ardından “Muharrem İnce’ciler, sizin yeriniz kasetçilerin, şantajcıların değil Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıdır” denildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.