Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Millet İttifakı’ndan gece yarısı toplantısı: “Seçim, demokrasi geleneğine gölge düşürmeksizin sonuçlandırılacaktır”

Millet İttifakı, seçimlere 54 saat kala seçim güvenliğini konuşmak için toplandı. Genel başkanlar, 192 bin 229 sandık için 561 bin 977 görevli ve gönüllünün hazır olduğunu açıklayarak, seçimlerin demokrasi geleneğine gölge düşürmeden yapılacağını vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katıldığı televizyon programında duyurmasının ardından Millet İttifakı’nın genel başkanları CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Önce toplantıya ev sahipliği yapan cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geldi. Seçim güvenliği gündemiyle yapılan toplantı saat: 22.10’da başladı ve yaklaşık iki saat sürdü.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, “Seçime tüm kadrolarımızla hazırız” denildi ve şunlar kaydedildi:

“Milletimiz müsterih olsun. Millet İttifakı, 192 bin 229 sandık için 561 bin 977 görevli ve gönüllü ile hazırdır. Ayrıca gönüllü avukatlar, ihtiyaç halinde, her itirazı dikkatle inceleyecek şekilde, oy kullanılan her noktada hazır bulunacaktır. Hiçbir sandık boşta bırakılmayacak, seçim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin demokrasi geleneğine gölge düşürülmeksizin sonuçlanacaktır.”

“Güzel ülkemizde demokrasiyi inşa edeceğimize söz veriyoruz”

“Türkiye yeni bir dönemin eşiğindedir. Bu yeni dönem, liyakatli kadrolar, şeffaf ve adil yönetim anlayışıyla inşa edilecektir. Beklentimiz, oy kullanma hakkına sahip 64 milyon 114 bin 341 seçmenimizin, eksiksiz şekilde, demokrasiye katkı sunmasıdır. Millet İttifakı liderleri olarak, güzel ülkemizde demokrasiyi inşa edeceğimize söz veriyoruz. Haydi Türkiye”

6 Mart’tan sonra ilk toplantı

Millet İttifakı son toplantısını aday krizinin ardından, 6 Mart’ta yapmıştı. Saadet Partisi ev sahipliğinde 2 Mart’ta yapılan toplantıda, beş partinin Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığında ortaklaşmasının ardından Akşener, masadan kalkmıştı. Üç gün boyunca süren yoğun görüşmelerin ardından, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı yardımcıları olacağı bir ara formülle İYİ Parti tekrar İttifak’a döndü. 6 Mart’ta, Saadet Partisi Genel Merkezi önünde Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ilan edildi.

6 Mart’tan sonra genel başkanlar, ilk defa bir araya gelip açıklama yaptı. Gündemlerinde Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi ve bugün (12 Mayıs) Ankara’da yapılacak Millet İttifakı mitingine davet edildiği iddiaları ortaya atıldı ancak partililer bu iddiayı yalanladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.