Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun beklenmeyen Rusya çıkışının seçimlere olası etkisini değerlendirdi. Bu tartışmanın seçim üzerinde doğrudan ve önemli bir etkisi olmayacağını söyleyen Yetkin, “Ekonomik kriz devam ederken dış politika konuları seçmenin ilgisini çekmez” diye yazdı.
CHP ve Millet İttifakı’nı asıl rahatsız edenin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Mayıs’taki İstanbul mitinginde trollerin sosyal medyada yaydığı sahte bir videoyu mitinge katılanlara göstermesi olduğunu yazan Yetkin, bu tartışmanın ekonomik kriz devam ederken seçmenin ilgisini çekmeyeceğini ve seçmenlerin kararlarında etkisi olmayacağını savundu.
“Erdoğan’ın son haftalarda seçim mitinglerini cami avlularında yapması da zaten asıl amacın dikkati ekonomiden PKK’ya ve inanca kaydırıp propagandasını ‘Biz gidersek’ korkusu üzerinde inşa ettiğini gösteriyor. O sahte videoyu birinciyle yetinmeyip ikinci kez paylaşması bunu adeta kanıtlıyor. Erdoğan’ın ‘yarın bilemedin cumartesi’ diye randevu vermesi de öyle.
Kılıçdaroğlu eğer elindeki bilgilerle bir ‘önleyici hamle’ yaptıysa amacına ulaşmış görünüyor. Bakalım Erdoğan’ın ‘yarın, bilemedin cumartesi’ beklediği gelişme gerçek olacak mı?”
Yetkin’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.