Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’dan Kılıçdaroğlu’nun seçimlere müdahale iddiasına yanıt: “Bu iddiaları ileten kişiler yalancı”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Rusya’ya “Elinizi Türk’ün devletinden çekin” uyarısına Moskova’dan yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya’nın Türkiye’deki seçimlere müdahale ettiği yönündeki iddiaları yalanladı ve “Bu iddiaları muhalefet adayına ileten kişiler yalancıdır” dedi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün (11 Mayıs) akşam saatlerinde Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Rusya yönetimine “kaset, montaj, deep fake” uyarısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu hem Türkçe hem de Rusça yazdığı mesajında, “Sevgili Rus Dostlarımız, dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala işbirlikten ve dostluktan yanayız” demişti.

“Bu iddiaları Kılıçdaroğlu’na iletenler yalancı”

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamalarına Moskova yönetiminden yanıt gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, günlük basın toplantısında Rusya’nın Türkiye’deki seçimlere olası bir müdahalesini “şiddetle reddederek” şu açıklamayı yaptı: “Türkiye’deki seçimlere müdahale ettiğimiz yönündeki açıklamanın gerekçesini bilmiyoruz ve şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu iddiaları muhalefet adayına ileten kişiler yalancıdır.”

Türkiye ile ikili ilişkilerine çok değer verdiklerini belirten Peskov, “ Türkiye, şimdiye dek karşılaştığımız tüm bölgesel ve küresel sorunlarda çok sorumlu, egemen ve düşünülmüş bir tutum sergiledi” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.