Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final heyecanı başladı: Juventus ile Sevilla yenişemedi – Roma, Leverkusen karşısında avantajı kaptı

UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final heyecanı başladı. Juventus, sahasında konuk ettiği Sevilla ile 1-1 berabere kaldı. Roma ise Bayer Leverkusen’i Edoardo Bove’nin attığı golle 1-0 mağlup ederek avantajı eline geçirdi. 

Roma, final yolunda dev bir adım attı

UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final heyecanı başladı. Gecenin merakla beklenen maçında Roma ile Bayer Leverkusen kozlarını paylaştı. Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan hakem Michael Oliver düdük çaldı. 

Jose Mourinho’nun çalıştırdığı Roma, Bayer Leverkusen karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Son UEFA Konferans Ligi şampiyonu, karşılaşmaya taraftar desteğiyle başladı. Ancak ev sahibi, istediği gol pozisyonlarını üretmekte zorlandı. Karşılaşmada ilk yarı oldukça durağan bir tempoda geçti. 

Mücadelenin ikinci yarısına hızlı başlayan Roma, 62. dakikada Edoardo Bove’nin golüyle 1-0 öne geçti. 20 yaşındaki yıldız adayı böylelikle UEFA Avrupa Ligi kariyerindeki ilk golü kaydetmiş oldu. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Jose Mourinho’nun ekibi sahadan galibiyetle ayrıldı. Öte yandan Roma’da maça ilk 11’de başlayan Zeki Çelik, 90 dakika sahada kaldı.

UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final rövanş maçları 18 Mayıs Perşembe günü TSİ 22.00’de oynanacak.

Juventus ile Sevilla yenişemedi

Gecenin diğer maçında Juventus, sahasında Sevilla’yı konuk etti. Sevilla, Juventus deplasmanında 26. dakikada Youssef En Nesyri’nin attığı golle 1-0 öne geçti. 

Juventus’ta Federico Gatti, 90+7. dakikada attığı golle takımına beraberliği getirdi.  UEFA Avrupa Ligi’ni 6 kez müzesine götüren Sevilla, bu sezon da final adına avantajı yakalamayı başardı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.