Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Le Monde Yunan adalarını Türkiye haritasına ekledi, Atina’dan tepki yağdı

Le Monde gazetesinin Türkiye’deki seçimlere ilişkin haberi Yunanistan’ın gündeminde. Gazetenin 14 Mayıs seçimlerinin ardından yaptığı haberde Yunan adalarının Türk topraklarının içinde gösterilmesi Yunanistan’da krize neden oldu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bu yanlışa müdahale edilmesini istedi.

Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Monde’un Türkiye’de 14 Mayıs’ta düzenlenen ve ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırladığı haberde kullanılan harita Yunanistan’da krize yol açtı. Le Monde söz konusu haritada Ege’de bulunan adaları Türkiye haritasına dahil etmişti.

Le Monde’un kullandığı harita.

İngilizce ve Fransızca olarak yayımlanan bu harita, Yunanistan’da krize yol açtı ve hükümet yetkililerini harekete geçirdi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Paris Büyükelçisi Dimitrios Zevelakis’e talimat verdi. Zevelakis de hemen Le Monde ile iletişime geçti.

Diplomatik kaynaklara göre Büyükelçi Zevelakis, “yayınlanan bilgilerin doğruluğunu netleştirmek” adına söz konusu haritanın silinmesini ve bir daha yayınlanmamasını talep etti. Büyükelçinin talebinden kısa bir süre sonra gazete, paylaşımını kaldırdı.

Kaynak: Kathimerini

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.