Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Oylar yeniden sayılsın” tartışması büyüyor: TİP ve Yeşil Sol Parti, YSK’ya itiraz etti

Oyların yeniden sayılması tartışması büyüyor. Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Yeşille ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) usulsüzlüklere ilişkin itirazda bulundu.

TİP: “Sandıkta kazandığımızı sistemde yedirmeyeceğiz”

TİP’ten yapılan açıklamada, “Türkiye’nin dört bir yanında hukukçularımız tarafından YSK’ya sandıklardaki usulsüzlüklere ilişkin ıslak imzalı tutanaklarla itirazlarda bulunulmaktadır. Sandıkta kazandığımızı sistemde yedirmeyeceğiz, mutlaka Türkiye kazanacak. #oylaryenidensayılsın” denildi.

TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, YSK’ya sandıklardaki usulsüzlüklere ilişkin ıslak imzalı tutanaklarla itirazda bulunduklarını aktardı. Ergün, partilerinin İstanbul 1. bölge 2. sıra adayı Anıl Denizci, İzmir 2. bölge 1. sıra adayı İrfan Değirmenci ve Antalya 1. sıra adayı Yunus Başaran’ın oylarının sistemde kaydırılmış ya da hiç yazılmamış olabileceğini söyledi.

TİP İzmir İl Örgütü Twitter’dan itiraz ettikleri ilçeleri açıkladı:

“İzmir 2. seçim Bölgesinde, hukuk büromuzun ıslak imzalı tutanakların incelemeleri sonucu çelişkili olan 500’e yakın oy sandığı hakkında, Karşıyaka, Bornova, Bayraklı, Çiğli, Menemen, Foça, Dikili, Bergama, Kınık, Kemalpaşa, Tire, Kiraz, Ödemiş, Aliağa olmak üzere toplam 14 ilçede YSK’lara itirazlar yapılmıştır. Oylarımıza sahip çıkıyoruz!”

TİP PM üyesi Urfa: “TİP’in İzmir’de yaptığı itirazlar incelenmeksizin reddediliyor”

TİP Parti Meclisi Üyesi Avukat Özgür Urfa, akşam saatlerinde sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “TİP’in İzmir ilçe seçim kurullarına yaptığı itirazlar incelenmeksizin reddediliyor. Dilekçelerin ekinde imzalı tutanaklar olmasına rağmen itirazlarımız ‘delilsiz/gerekçesiz’ olduğu iddiasıyla reddedilmiş. Bu kararlara karşı il seçim kuruluna itiraz edeceğiz” dedi.

YSP: “Yüzlerce sandıkta oylarımız YSK eliyle başka partilere yazılmış”

Yeşil Sol Parti ise sandıkların yeniden sayılması talebiyle YSK’ya başvurduklarını şöyle duyurdu:

“Yüzlerce sandıkta oylarımız YSK eliyle başka partilere yazılmıştır. Arkadaşlarımız usulsüzlük tespit ettiğimiz tüm sandıklara itiraz etmiştir. Seçimin güvenli geçtiğiyle övünen YSK bu sahtekarlığı derhal düzeltmelidir! #YeşilSolPartininOylarıNerede.”

https://twitter.com/YesillerSol/status/1658470305193684995?s=20
TİP’ten Yeşil Sol Parti’ye destek

TİP de Yeşil Sol Parti’nin oylarını sordu:

“Yeşil Sol Parti’nin pek çok sandıktaki oylarının AKP ve MHP’ye kaydırıldığı, ıslak imzalı tutanaklarla YSK verileri karşılaştırıldığında açıkça görülmektedir. Dostlarımızın kazanımlarının sistem operasyonlarına yedirilmesine sessiz kalmayacağız. #YeşilSolPartininOylarıNerede.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.