Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CIA’den Rus vatandaşlarına casusluk çağrısı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ilginç bir duyuru yaptı. ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), Rusya’daki vatandaşları casusluk yapmak üzere işe almak için video yayınladı.

CIA’in Twitter hesabından yayınlanan videoda Rusya vatandaşlarına seslenildi ve günlük hayatlarıyla ilgili bilgi paylaşmaları halinde işe alınacakları belirtilde. ABD’nin Rusya vatandaşlarını önemsediği vurgulanan videonun kötü bir amaç içermediğinin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hedef alınmadığının da altı çizildi.

CIA’in yayınladığı video.

Videoda neler var?

CIA’in paylaştığı videoda Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden itibaren Kremlin hükümetinin ülkedeki muhaliflere sert tepki gösterdiği, gazetecilerin faaliyetlerini engellediği ve cepheye gönderilen yüzlerce askerin savaştan kaçtığı gibi olaylar hatırlatıldı. Öte yandan kendilerine bilgi sağlayacak kişilerin koruma altına alınacağı, kimliklerinin de gizli tutulacağı vurgulandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.