Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde basın açıklaması yaptı. “Bunların usulsüzlük ve ahlaksızlıkları sınır tanımıyor” diyen Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs’ta her sandıkta en az beş müşahide ihtiyaç duyduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “ülkenin sınırlarına ve namusuna sahip çıkmamakla” suçladı, “İktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim” dedi.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle hedef aldı.
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, dün akşam bir görüşme yaptı. Görüşmede sadece üç kişinin bulunduğunu belirten Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, iki liderin mevcut durum hakkında sohbet ettiğini ve Oğan’ın herhangi bir talebi olmadığını vurguladı. Oğan ayrıca, New York Times’a konuştu. Destekleyeceği adaydan üst düzey bir rol istediğini belirten Oğan, “Cumhurbaşkanı yardımcısı olmak varken neden bakan olayım” dedi.
Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, siyasal iletişimci Ateş İlyas Başsoy ile Kılıçdaroğlu’nun yeni stratejisini ve kampanyasını konuştuk.
Editör: Egemen Gök