Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YSK, “Seçim günü görevli olanlar görev yerinde oy kullansın” talebini reddetti, CHP “Demokrasi Bileti” kampanyası başlattı

CHP, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sandık kurulu üyesi olan kişilerin seçim günü görevli olduğu sandıkta oy kullanması için başvuruda bulundu. YSK, başvuruyu reddetti. Bunun üzerine CHP, “Demokrasi Bileti” uygulamasını yeniden hayata geçirdi. Başvurular yarın başlayacak ve üç gün içinde sona erecek.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, partisinin YSK’ya sandık kurulu üyesi olarak yazılan kişilerin, seçim günü kendi mahallesindeki okulda değil görevli olduğu sandıkta oy kullanabilmesi için başvuru yaptığını ancak bu başvurunun reddedildiğini açıkladı. Killik, YÖK’ün final sınavlarını ertelemesi ve YSK’nın taleplerini reddetmesinin ardından “Demokrasi Bileti” kampanyasını 28 Mayıs seçimlerinde de yeniden hayata geçirdiklerini söyledi. 

CHP, “Demokrasi Bileti” kampanyası ile seçim günü bulunduğu şehirden kayıtlı olduğu şehire giderek oy kullanmak isteyen yurttaşlarla bağışçıları bir araya getirecek. Killik, seçimlerin ilk turunda kampanyadan 73 bin öğrencinin yararlandığını aktardı. 

“Demokrasi Bileti” için başvurular yarın (19 Mayıs) başlayacak ve üç gün içinde sona erecek. 

Killik, “Demokrasi Bileti”ne ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız sadece seçmen kütüğüne kayıtlı oldukları illerdeki sandıklarda görev alabilecekler. YÖK’ün final sınavlarını ertelemesi ve YSK’nın talebimize verdiği ret kararı sonrası tekrar ‘Demokrasi Bileti’ kampanyasına ihtiyaç duyulacağını görüyoruz.

19 Mayıs günü itibariyle başvuruları yeniden başlatıyoruz. Zamanımız kısıtlı olduğu için üç gün içinde tüm başvuruları toplayacak ve sonrasında gelen bağışlarla bu talepleri karşılayacağız.

Genç arkadaşım! Bugün Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ‘Vatanını seven sandığa gelsin’ dedi. Senin sandığa gelmen için önündeki engelleri birlikte kaldıracağız. Ve seni böylesine ekonomik darboğaza sokan, bir bilet alırken bile aylık harçlığının tamamını harcamak zorunda bırakan bu hükümete hesabı birlikte soracağız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.