Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (207): Turkish Airlines EuroLeague 2022/2023 sezonunun en unutulmaz beş maçı

Turkish Airlines EuroLeague’de 2022/2023 sezonu 19-21 Mayıs tarihleri arasında Kaunas’ta oynanacak Final-Four ile birlikte sona erecek. Şampiyonluk düğümünün çözüleceği son dört karşılaşma öncesinde, Medyascope Spor Servisi olarak 2022/2023 sezonunu en unutulmaz beş maçını sizler için derledik.

Turkish Airlines EuroLeague’de 2022/2023 sezonu 19-21 Mayıs tarihleri arasında Kaunas’ta oynanacak Final-Four ile sona erecek. Final-Four yarı finalinde Cuma günü oynanacak ilk eşleşmede Olympiacos ve AS Monaco karşı karşıya gelirken, El-Clasico’ya sahne olacak ikinci eşleşmede ise FC Barcelona ile Real Madrid kozlarını paylaşacak. Yarı final karşılaşmalarının ardından, üçüncülük ve final karşılaşmaları ise 21 Mayıs Pazar günü oynanacak. 

5) Real Madrid 81-85 Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz

Turkish Airlines EuroLeague 2022/2023 sezonunun 27. haftasında Real Madrid’in ev sahipliğinde Wizink Center’da oynanan Real Madrid-Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz karşılaşması, sezonun unutulmaz karşılaşmaları arasındaki yerini aldı. İspanya derbisine sahne olan karşılaşmada, konuk ekip Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz karşılaşmanın son dakikalarına 78-71’lik skorla geride girdi. Ancak karşılaşmanın son 4 dakikasında sahneye çıkan Matt Costello biri son saniyede galibiyeti getiren 3 sayılık basket ve faulle birlikte, 14-3’lük serisinde 11 sayı kaydederek destansı bir performansa imza attı.

Karşılaşmadan 85-81’lik skorla galip ayrılan Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz, her ne kadar sezon son haftasında play-off şansını kaybetse de, play-off mücadelesinde kritik bir galibiyeti hanesine yazdırmıştı.

Matt Costello’dan deplasmanda galibiyet getiren son saniye üçlüğü:

Karşılaşmanın özeti:

4) FC Barcelona 81-80 Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines EuroLeague’in 2022/2023 sezonuna damgasını vuran bir diğer karşılaşma ise temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun altıncı haftada konuk olduğu FC Barcelona deplasmanındaki müsabaka oldu. Sezonun ilk beş maçını kazanarak harika bir başlangıç yapan Fenerbahçe Beko, FC Barcelona deplasmanında dengeli geçen ilk yarının ardından üçüncü çeyrekte 16 sayı geri düştü. Ancak son çeyrekte kaptan Melih Mahmutoğlu, Marko Guduric ve Johnathan Motley üçlüsünün iyi oyunu ile geri dönmeyi başaran sarı-lacivertliler, son bölüme tek hücumluk farkla geride girdi. Bitime 11 saniye kala 81-78 gerideyken, FC Barcelona hücumunda Nikola Kalinic’i bloklayan Johnathan Motley, Fenerbahçe Beko’ya karşılaşmayı uzatmaya götürme fırsatını verdi. Ancak son hücumda üçlük çizgisinin gerisinde topu alan Johnathan Motley, şutu kullanmak yerine potaya giderek pozisyonu smaçla tamamladı ve Fenerbahçe Beko karşılaşmadan 81-80’lik skorla mağlup ayrıldı.

Palau Blaugrana deplasmanında muhteşem bir geri dönüşe imza atmak üzere olan Fenerbahçe Beko, belki de karşılaşmaya ortak olmasını sağlayan Motley’nin anlam verilemeyen şut seçimi ile geri dönüşünü tamamlayamadı.

Karşılaşmanın son anlarında yaşananlar:

Karşılaşmanın özeti:

3) Real Madrid 98-94 Partizan Mozzart Bet

Turkish Airlines EuroLeague’de 2022/2023 sezonunun en unutulmaz maçlarından diğeri ise Real Madrid’in play-off çeyrek final beşinci maçında Partizan Mozzart Bet karşısında aldığı 98-94’lük galibiyet oldu. Seriye evinde ilk iki maçı kaybederek 2-0 geride başlayan Real Madrid, olaylı sona eren ikinci maçın ardından verilen cezalarla birlikte, deplasmanda 2 galibiyet alarak, seriyi evinde oynanacak beşinci maça taşımayı başardı. Beşinci maça oldukça iyi başlayan konuk ekip Partizan Mozzart Bet, ilk yarıyı 16 sayılık farkla önde kapattı. İkinci yarının da ilk bölümünde farkı artıran konuk ekip, 18 sayılık avantaj yakaladı. Ancak emektar oyuncuları Rudy Fernandez, Sergio Llull ve Sergio Rodriguez’in harika performanslarıyla müthiş bir geri dönüşe imza atan Real Madrid, karşılaşmadan 98-94’lük skorla galip ayrıldı.

2-0 geri düştüğü seriyi 3-2 kazanan Real Madrid, bir kez daha Final-Four’a yükselmeyi başardı.

Karşılaşmanın özeti:

2) Fenerbahçe Beko 71-72 Olympiacos

Turkish Airlines EuroLeague 2022/2023 sezonunda en unutulmaz maçlar listesine ikinci sıradan giren karşılaşma ise temsilcimiz Fenerbahçe Beko’nun, play-off çeyrek final üçüncü karşılaşmasında Olympiacos’u konuk ettiği maç oldu. 1-1’lik eşitlik İstanbul’a taşınan seride büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada, eski dost Kostas Sloukas kalp kıran son saniye üçlüğü ile Olympiacos’a 72-71’lik galibiyeti getirerek, takımını seride 2-1 öne geçirdi. Üstünlüğün sürekli el değiştirdi ve bitime 3 saniye kala Marko Guduric’in basketi ile 71-69 öne geçen Fenerbahçe Beko, son hücumda Kostas Sloukas’ı durdurmayı başaramadı.

Seride daha sonra iki takım da birer galibiyet alırken, seriyi 3-2 kazanan Olympiacos Final-Four’a adını yazdıran taraf oldu. Sloukas’ın son saniye basketi belki de serinin kaderini belirleyen şuttu.

Karşılaşmanın özeti:

1) Real Madrid 80-95 Partizan Mozzart Bet

Turkish Airlines EuroLeague 2022/2023 sezonunun en unutulmaz karşılaşmasına, Real Madrid’in Partizan Mozzart Bet’i konuk ettiği çeyrek final ikinci karşılaşması sahne oldu. Seride ilk maçı deplasmanda kazanan Partizan Mozzart Bet, ikinci karşılaşmanın son bölümüne de büyük farkla önde girdi. Karşılaşmanın bitimine 1:40 kala 95-80’lik skorla Partizan Mozzart Bet üstünlüğünü bulunurken, Sergio Llull’un Kevin Punter’a yapmış olduğu sert faul sonrasında işler çığrından çıktı. Neredeyse sahada ve benchteki tüm basketbolcuların karıştığı kavga sonrasında, hakemler pozisyonu izledi ve diskalifiye edilecek oyuncuların ardından, iki takım adına da sahada yeterli basketbolcu kalmamasından ötürü maç bitime 1:40 kala erken noktalandı.

Kavga sonrasında EuroLeague yönetimi Real Madrid’den Guerschon Yabusele’ye 5 maç ve Gabriel Deck’e de 1 maç, Partizan Mozzart Bet’te ise Kevin Punter’a 2 maç ve Mathias Lessort’a da 1 maç ceza verildi. EuroLeague tarihinin en unutulmaz kavgalarından birine sahne olan karşılaşmanın ardından, cezalı oyuncular ve değişen atmosferle birlikte, Real Madrid 2-0 geri düştüğü seride ard arda üç maç kazanarak Final-Four’a yükselmeyi başardı.

Karşılaşmanın son anlarında meydana gelen büyük kavga:

Kavganın ardından iki ekibe verilen cezalar:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.