Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’dan AKP’li gence PKK yanıtı: “Teröristin ne işi var burada?”

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün (19 Mayıs) cuma namazı çıkışında yanına gelen AKP’li gençle sohbet etti. Genç, “Başkanım beni yanlış anlamayın, kusura bakmayın. ‘CHP, PKK’nın destekçisi’ diyorlar. Yalan değil mi?” diye sorunca İmamoğlu da “Olur mu öyle şey? PKK’lının ne işi var burada? Birine ‘terörist’ der mi devlet? Terörist ise gider tutuklarsın, suçluysa alır yargılarsın. Kendilerine oy vereni iyi, vermeyeni terörist ilan edemezler” dedi.

Cuma namazını Fatih’te kılan İBB Başkanı İmamoğlu, cami çıkışında kendisine “Suriyeliler gidecek mi?” sorusunu yönelten gençle ayaküstü sohbet etti. Gençle sığınmacılar hakkında konuşmaya başlayan İmamoğlu, “Sığınmacıların gitmesi lazım. Çünkü sorgusuz, sualsiz şu anda 2,5 milyon sığınmacı var” sözlerine “Aynen onların gitmesi lazımdı” diye karşılık verdi.

Konuşma devam ederken genç, “Yanlış anlamayın ben AK Partiliyim ama sizi seviyorum” demesi üzerine İmamoğlu ise “Sorun yok. Mesele parti meselesi değil. Sen de bu durumdan sıkıntılısın, ben de sıkıltılıyım” diye konuştu.

“Başkanım ‘CHP, PKK’nın destekçisi’ diyorlar, yalan değil mi?”

AKP mitinglerinde montajlanmış görüntülerle CHP ve Kılıçdaroğlu’nun terörle ilişkilendirilmiş ve gerçeği yansıtmayan görüntüler tartışma konusu olmuştu. AKP seçmenini manipüle ettiği için o görüntüler “kara propaganda” olarak yorumlanmıştı.

İmamoğlu ve genç arasındaki konuşma bir süre sonra dertleşme seviyesine geldi. Genç, kendisini üzen bir konuya değinerek İmamoğlu’na terör meselesi hakkında soru sordu. AKP’li genç, “Başkanım beni yanlış anlamayın, kusura bakmayın. ‘CHP, PKK’nın destekçisi’ diyorlar. Yalan değil mi?” diye sorunca İmamoğlu da kendini işaret ederek “Olur mu öyle şey? PKK’lının ne işi var burada? PKK terör örgütü meselesinde devlet sorumlu değil mi? Asker sorumlu değil mi? PKK’lı diyorsan birine ne işi var sokakta geziyorsun? Birine ‘terörist’ der mi devlet? Terörist ise gider tutuklarsın. Birisi suçluysa alır yargılarsın. Kendilerine oy vereni iyi vermeyeni terörist ilan edemezler. Benim seçimime son gün kala benim aleyhimde Osman Öcalan’ı televizyonda konuşturdular. ‘Oyunuzu Erdoğan’a verin’ diye. Bunu yapan dödü bize ‘terörist’ diyor. Ben size terörist diyor muyum?” dedi.

Seçimlere az bir zaman kaldığını vurgulayan AKP’li genç, “İstanbul’u da siz kazandınız. Yine de size başarılar diliyorum. Ben yine oyumu Erdoğan’a vereceğim. Ama istiyorum ki CHP, PKK’nın batağından çıksın” diye konuşunca, İmamoğlu “Bak hâlâ aynı şeyi diyorsun. Ben belediye yönetiyorum, PKK’lı biri mi gördün sokakta?” diye konuştu.

İmamoğlu, AKP’li gençle diyaloğuna şöyle devam etti:

“Bizim söylediklerimizi de dinle kararın ne olursa olsun. Hani dedi ya işte bak onlar inançlı mı? Onlar seçimi kazanırsa şöyle kutlayacak filan. Milletin inancına bile karışıyorlar. Sen Allah’a dua ettin değil mi içeride? Allah’la arana kimse giremez. Sokma arana kimseyi. Bak milletin kadar sen bayrağını seviyorsun. Benim sevmediğimi düşünebilir misiniz? Bayrağımızı hepimiz seviyoruz. Ama o ne yapıyor? ‘Onlar sevmiyor, onlar PKK’lı, onlar terörist’. Niye? Bir oy için seni ikna etmek için. Allah’a havale ediyorum onları. Başka bir şey demiyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.