Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

19 Mayıs kutlamaları | Liderlerden mesajlar

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıldönümü yurdun dört bir yanında kutlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde, Anıtkabir’e ziyarette bulundu. Programda Bakan Kasapoğlu’na 81 il, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ve Azerbaycan’dan gelen gençler ve sporcular eşlik etti.

Kadıköy’de bayram coşkuyla kutlandı

Kadıköy Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Kutlamalar, Kadıköy Belediye Başkanlığı binası önünden hareket eden klasik otomobil konvoyu ile başladı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin düzenlediği konvoyda bayraklarla süslenen onlarca klasik otomobil, sahil yolundan Bağdat Caddesi’ne çıktı. Renkli görüntülere sahne olan konvoya Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da katıldı.

Atatürk’ün Samsun’a gelişi canlandırıldı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk’ün Samsun’a gelişi canlandırıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 104. yıldönümü dolayısıyla Kurtuluş Yolu’nda, Bandırma Vapuru’nu simgeleyen ve o dönem “Tütün İskelesi” olarak bilinen yerde inşa edilen iskelede tören düzenlendi.

İmamoğlu anıta çelenk bıraktı

İstanbul’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe gençlik ve spor müdürleri ile gençler katıldı.

İmamoğlu, zabıta mangası eşliğinde İBB çelengini Taksim Cumhuriyet Anıtı’na bıraktı. Bazı siyasi partilerin temsilcilerinin de anıta çelenk sunduğu törende, öğrenci Tuana Kızılkaya, “19 Mayıs Gençlik Marşı” şiirini okudu.

Edirne’de 25 Kasım Stadyumu önünde oluşturulan kortej Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak’ın anıta çelenk sunmasıyla devam eden programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kırklareli’nde Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’ndaki törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.

Tekirdağ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, sahil dolgu alanında bulunan amfi tiyatrodaki etkinliklerle devam etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün, burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs’ın, bir milletin yeniden diriliş destanının sarsılmaz bir hatırası olduğunu söyledi.

Parti liderleri 19 Mayıs’ı kutladı

Siyasi parti liderleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajları paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı paylaşımda, “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi, dahili ve harici bedhahlara karşı Türkiye, yine gençleriyle bir tarih yazmaya hazırlanmaktadır. Umudumuzu ve Atatürk’ün gençlere verdiği tarihsel görevi diri tutarak, kararlılıkla yürüyeceğiz. 19Mayıs kutlu olsun!” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençler! Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır” sözünden alıntı yaparak 19 Mayıs’ı kutladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bugün Millî Mücadelenin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 104. yıl dönümünün sevincini ve coşkusunu yaşıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.