Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde finalistler belli oldu: Sevilla en iyi bildiği işi yaptı – Jose Mourinho’nun Roma’sından tarihi başarı

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nde yarı final rövanş karşılaşmaları oynandı. Avrupa Ligi’nde Sevilla ile Roma, Konferans Ligi’nde ise West Ham United ile Fiorentina finale yükselen ekipler oldu. 

Sevilla, Juventus’u saf dışı bıraktı

UEFA Avrupa Ligi’nin yarı finali rövanş maçında Sevilla, sahasında Juventus’u konuk etti. Ramon Sanchez Pizjuan Stadyumu’nda oynanan karşılaşma büyük heyecana sahne oldu. 

1-1 biten ilk maçın rövanşı düşük tempoyla başladı. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken perdeyi Dusan Vlahovic açtı. Sırp forvet oyuna girdikten 2 dakika sonra attığı golle Juventus’u öne geçirdi. Ancak İtalya temsilcisinin sevinci kısa sürdü. Sevilla, 75. dakikada Suso ile skorda dengeyi sağladı. Finale yükselecek takımı uzatma devreleri belirledi. 

Uzatmalara taraftarının müthiş desteğiyle başlayan Sevilla, 95. dakikada Erik Lamela’nın kafa golüyle öne geçti. İspanya temsilcisinde, 115. dakikada Marcos Acuna, zaman geçirmekten ikinci sarı kartını gördü ve atıldı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadeleyi Sevilla 2-1 kazanarak final biletini almayı başardı.

Daha önce bu kupayı 6 kez kazanmayı başararak bu anlamda zirvede yer alan Sevilla, LaLiga’da oldukça kötü bir sezon geçirmesine rağmen bir kez daha adını finale yazdırmayı bildi. Sevilla, bugüne kadar çıktığı 6 Avrupa Ligi finalini de kazandı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Jose Mourinho’nun Roma’sı finalde

UEFA Avrupa Ligi’nde Bayer Leverkusen, sahasında Roma ile karşılaştı. Dev müsabakaya, Bayarena ev sahipliği yaptı.

Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vincic’in yönettiği mücadelede gol sesi çıkmadı. İlk maçı 1-0 kazanan Roma, adını finale yazdıran ekip oldu. Leverkusen 22, Roma ise sadece 1 şut çekerek maçı tamamladı. 

Turnuvada ilk kez mutlu sona ulaşmak isteyen Roma’da teknik direktör Jose Mourinho, geçen sezon ilk kez düzenlenen UEFA Konferans Ligi’nde sarı-kırmızılıları şampiyon yapmıştı. Porto’da 2004, Inter’de 2010 yılında Şampiyonlar Ligi kazanan Mourinho, 2003’te Porto ve 2017’de de Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi’ni kazandı. Mourinho, 3 UEFA turnuvasında birden şampiyonluğu bulunan tek teknik direktör konumunda. Ayrıca daha önce 5 Avrupa Kupası finali oynayan Portekizli teknik adam, 5 finali de kazanmıştı. 

Sevilla ile Roma’nın karşı karşıya geleceği UEFA Avrupa Ligi’nde final karşılaşması 31 Mayıs’ta Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Puskas Arena’da oynanacak.

UEFA Konferans Ligi’nde finalin adı: West Ham United-Fiorentina

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli üçüncü turnuvasında da finalin adı belli oldu.  

İsviçre temsilcisi Basel, ilk maçta 2-1 mağlup ettiği Fiorentina’yı bu kez sahasında konuk etti. Karşılaşmada Fiorentina 35. ve 72. dakikalarda Nicolas Gonzalez’le, Basel ise 55. dakikada Muhammed Zeki Emduni’yle fileleri sarstı. Müsabaka uzatma devrelerine taşındı. 

Karşılaşmayı uzatmalara götüren İtalya temsilcisi, 129. dakikada Antonin Barak’ın golüyle skoru 3-1’e getirdi ve finale yükselen takım olmayı başardı. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Yarı finalin diğer ayağında West Ham United ile Az Alkmaar karşı karşıya geldi. 

İlk maçı 2-1 kazanan West Ham United, 90+4. dakikada Pablo Fornals’ın kaydettiği golle rakibini 1-0 mağlup etti. David Moyes’un ekibi böylelikle finalde Fiorentina’nın rakibi oldu. 

Fiorentina ile West Ham United arasındaki final maçı, 7 Haziran Çarşamba günü Çekya’nın başkenti Prag’daki Eden Arena’da oynanacak. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.