Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’nun Tuzla ziyaretinde HDP tartışması: “Size siyaseti yanlış öğretiyorlar”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla’da pazar ziyareti yaptı. Bir yurttaşın “HDP’yi niye Masa’ya aldınız?” sorusuna İmamoğlu, “HDP masamızda değil, size siyaseti yanlış öğretiyorlar” cevabını verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi kapsamında İstanbul-Tuzla’dan semt pazarını ziyaret etti, yurttaşları dinledi. İmamoğlu, Tuzla’ya gelmeden önce yurttaşlarla konuşma fırsatımız oldu. Konuştuğumuz bir yurttaş, “İmamoğlu’nu çok seviyorum, umarım iyi yerlere gelir” dedi.

28 Mayıs’ta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanabileceğine inanan yurttaş, “Yüzde 90 ihtimalle bu seçimi kazanacağız, yeter ki sandıklara sahip çıkalım” diye konuştu.

HDP tartışması gündem oldu

Pazar ziyareti sırasında bir yurttaş İmamoğlu’na “HDP’yi niye Masa’ya aldınız?” diye sordu. İmamoğlu ise HDP’nin Altılı Masa’da olmadığını belirtti ve “Bizim beş ortağımız var” dedi.

Yurttaş, İmamoğlu’nun cevabıyla ikna olmadı ve “Hayır, işbirliği içerisindesiniz, madem sizden değiller nasıl milletvekili çıkardılar?” diye sordu. İmamoğlu ise bu soruya şöyle cevap verdi:

“Kendileri aldıkları oylarla milletvekili çıkardılar. Bu durumun bizle ne alakası var? Size siyaseti yanlış öğretiyorlar, gelip burada propaganda yapıyorsunuz. HDP’ye oy vermiş 7 milyon insana ne diyeceksin?”

İddia: “Başörtülü olduğum için beni sandık görevlisi yapmadılar”

İmamoğlu bir vatandaşla HDP hakkında tartışırken başka bir yurttaş başörtülü olduğu için sandık görevlisi yapılmadığı iddiasında bulundu. Bu iddianın üzerine İmamoğlu, “Eğer böyle bir durum varsa seni başörtülü olduğun için sandık görevlisi yapmayanı partiden sopayla kovacağım” dedi.

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“Beni ne yakar biliyor musun? Senin kalbine biri kötü bir şey sokuyorsa o beni yakar. Başörtüsü konusunda en çok mücadele verenlerden biri şu anki cumhurbaşkanı adayımız. Ben ne istiyorum biliyor musunuz? Bu ülkede herkes birbirini sevsin, gerisi kolay.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.