Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berk Esen ile Kritik (118) : İlk turun ardından siyasi tablo

14 Mayıs’ta cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turu yapıldı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı kesin sonuçlara göre, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,52, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,88 oy aldı.

ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan yüzde 5,17 oy alırken, seçimden birkaç gün önce adaylıktan çekildiğini açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yüzde 0,43’te kaldı.

Seçim ikinci tura kaldı ve Oğan, ikinci tur kapısının anahtarı haline geldi. Geçtiğimiz günlerde Erdoğan, Oğan ile görüşürken Kılıçdaroğlu da Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi.

Berk Esen, bu hafta Kritik’te ilk turun ardından Türkiye’nin siyasi tablosunu değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.