Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça: “Seçmenler hem Yeşil Sol’a hem CHP’ye oy verdiği için geçersiz oylar katlandı”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşil Sol Parti, seçim sonuçlarını değerlendirdi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Seni yine başkan yaptırmayacağız ve sana yine kaybettireceğiz” diye seslenen Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça, geçersiz oylardaki artışın nedenini de açıkladı.

HDP İl Eşbaşkanı Ceylan: “AKP ve MHP devletin bütün gücüyle seçime girdil”

Diyarbakır’da HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ve Yeşil Sol Parti milletvekilleri seçim değerlendirme toplantısı yaptı. Ceylan, Kürtçe yaptığı konuşmada çok tartışılacak bir seçim süreci yaşadıklarını belirterek, “Antidemokratik bir yöntemle seçime girdik. AKP ve MHP, devletin bütün gücüyle seçime girdi. Yaşanan sonuç eksikliklerimizi görmeyeceğiz anlamına gelmiyor. Ne kadar hile ve hırsızlık varsa yaptılar, herkes gördü. Siyasi operasyonlar yaptılar. Çok sayıda arkadaşlarımız gözaltına alındı.Basına saldırdılar ve gerçeklerin görülmesini, hırsızlıklarının tespit edilmesini engellemeye yönelik çalıştılar. Pervasızlıkları sınır tanımadı. Bunları aldığımız sonuçlar için kendimize gerekçe göstermiyoruz. Elbette sonucu yeterli bulmuyoruz. Kendimize yönelik eleştirilerimiz olacaktır. Biz bütün halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“Milyonları ikna edelim ve sandık başına gönderelim”

“Birinci turda AKP ve MHP o kadar baskı ve zorluk çıkarmalarına rağmen başaramadı” diyen Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürt halkı faşizme, AKP-MHP faşizmine izin vermedi. Onların saldırıları şimdi psikolojiktir. Halkımıza çağrı yapıyoruz. Bu iş bitmedi, altı gün var. Milyonları ikna edelim ve sandık başına gönderelim. AKP ve MHP faşizmini tahtından indirebiliriz. Eksikliklerimiz var, onları tespit edeceğiz, milyonları sandığa götüreceğiz ve halkımızın iradesini sandıklara yansıtacağız.”

Yeşil Sol Parti Milletvekili Akça: “Kürtler üzerine düşen tarihi rolü yerine getirecek”

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça da önlerinde seçimin ikinci turu olduğunu vurgulayarak, “2015’te ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ dediğimiz gibi, ‘Sana izin vermeyeceğiz’ diyoruz Erdoğan’a. Kürtler, üzerine düşen tarihi rolü yerine getirecektir” dedi.

“Erdoğan’a diyoruz ki: ‘Sana yine kaybettireceğiz'”

Tüm halkını sandığa gidip oy kullanmaya çağıran Akça, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Erdoğan’a diyoruz ki: ‘Seni yine başkan yaptırmayacağız. Sana yine kaybettireceğiz’. Yeşil Sol Parti olarak maratona 1,5 ay öncesinde yeni bir sporcuyla girdik. Halkımız buna rağmen yine iradesini ortaya koydu. Geçersiz oy oranımızın ikiye katlandığını görüyoruz. Hem Yeşil Sol Parti hem CHP’ye oy verildiğini gördük. Bu nedenle bu oylar geçersiz sayıldı. Kılıçdaroğlu ile ilgili kampanya yanlış anlaşılmış. Yaptıkları siyasi operasyonlar ve insanları tehdit ederek müşahit olmalarını engellemeye çalıştılar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.