Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu İstanbul-Çekmeköy’de vatandaşlara seslendi, muhalif seçmen Sinan Oğan’a tepki gösterdi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul-Çekmeköy’de vatandaşlarla buluştu. İmamoğlu konuştuğu esnada AKP’nin seçim otobüsünden “Dombra” şarkısı çalındı. İmamoğlu, “Bunun adı çaresizlik” diyerek tepki gösterdi.

İBB Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy’de vatandaşlarla buluştu. Sözlerine İBB’nin Çekmeköy’deki icraatlarını anlatarak başlayan İmamoğlu, 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için vatandaşlara çağrıda bulundu. 

İmamoğlu’nun konuşması sırasında AKP’nin seçim otobüsünden “Dombra” şarkısı çalmaya başladı. Vatandaşların tepki göstermesi üzerine İmamoğlu şunları söyledi:

“Yuhalamayın, bunun adı nedir biliyor musunuz? Bunun adı çaresizlik, bunun adı kıskançlıktır. Sesimi duyunca dayanamıyorlar. Madem beni dinlemekten mutlusunuz, orada kendi partinizin sesini dinlemeyin, bizim aramızda çalın oynayın.”

“Tek kelime Türkçe bilmiyor ama oy kullanıyor’’

Geçtiğimiz günlerde yurtdışında oy kullanan ve Türkçe konuşamayan bir kişi gündem olmuştu. İmamoğlu konuya ilişkin şöyle konuştu: “Yurtdışında oy kullananların filmlerini gördünüz değil mi? Türkiye’de sudan ucuz emlakları alıp, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, tek cümle Türkçe bilmeyen yabancılar… Kimsenin bu ülkeden ev almasına karşı değilim. Memleket cennet, onlar da gelsin ev alsın ama benim canım vatanımın vatandaşlığını satamazsınız. Şimdi oy kullanıyorlar. Hangi bilinçle oy kullanıyorlar? Ne biliyorlar benim vatanımla ilgili? Benim memleketimin insanıyla ilgili ne biliyorlar? Bu garabet, garabet. 86 milyon vatansever size söylüyorum, ne yapacaksınız? Buna son vereceksiniz.” 

“Yalan ve iftira üzerine kurulu bir seçim dönemi yaşattılar’’

28 Mayıs seçimlerinin öneminin altını çizen İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti: 

“Çok kirli, yalan ve iftira üzerine kurulu bir seçim dönemini bize yaşattılar. Benim içimi yakıyor. Niye biliyor musunuz? Millet İttifakı’na ve bizlere yapılan ‘terörle işbirliği’ suçlaması… Her gün konuştular. Uydurma filmler hazırladılar. Bu ne biliyor musunuz? Bunun adı çaresizlik. Bu iftira kampanyası çok acı. Biz, onların yaptığı gibi iftirayla, yalanla konuşmayacağız. Biz bunlara net olacağız. Seçim dönemi ne zaman başladı, terör grupları hemen açıklama yapmaya başladılar. Bütün terör odakları yaptıkları her açıklamaya bir video çekiyorlar, yayınlıyorlar. Bir bakıyorsun ki kime yarıyor? Ne tesadüf, Erdoğan’a yarıyor. Bunların son sözü acaba niye Erdoğan’ın işine yarıyor? Hiç düşündünüz mü? Sayın Cumhurbaşkanı çıkıyor diyor ki ‘Bak bunlar Kılıçdaroğlu’nu istiyor.’ Yahu bu kadar kirli, bu kadar kötü bir süreci bu milletin başına siz bela ediyorsunuz.”

Oğan’a tepki

Ekrem İmamoğlu’nun konuşması sırasında, ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı. İmamoğlu’nun konuşmasını dinleyen bölgedeki vatandaşlara Oğan’ın aldığı kararı sorduk. 

Medyascope’a konuşan bir yurttaş Oğan’ın kararı hakkında şunları söyledi:

“Ben ilk turda Sinan Oğan’a oy verdim ama ikinci turda onun kararıyla hareket edecek değilim. İkinci turda kime oy vereceğime henüz karar vermedim.’’

Oğan’ın kararına şaşırmadığını belirten bir vatandaş ise “Yapacak bir şey yok. Kesinlikle böyle bir karar almasını bekliyordum. Hiç de olumsuz etkilenmedim. Bu kararının seçmenini de etkileyeceğini düşünmüyorum’’ dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.