Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı renkli saatler Malezyalı yetkilileri rahatsız etti

Dünyaca ünlü saat markası Swatch’un gökkuşağı renklerindeki “Onur” koleksiyonuna ait saatlere, Malezya’da el konuldu.

Şirketin açıklamasına göre, 11 ayrı alışveriş merkezindeki Swatch mağazalarına baskın yapan Malezyalı yetkililer, toplam değeri 14 bin dolar olan 164 saate el koydu.

Swatch CEO’su Nick Hayek, “Gökkuşağı renklerinden oluşan, barış ve aşk mesajı veren saat koleksiyonumuzun zararlı olabileceği fikrine şiddetle karşı çıkıyoruz. Malezya’da her yıl binlerce kez görünen gökkuşaklarına da yetkililerce nasıl el konulacak, merak ediyoruz” dedi.

Malezya devlet yetkililerinden ise ilginç bir savunma geldi: “Saatlerde LGBT harfleri vardı ve gökkuşağında bulunan yedi rengin aksine saatler altı renkten oluşuyordu.”

Malezya’da LGBTİ+ bireyler ayrımcılığa uğruyor ve eşcinsellik yasak.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.