Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Montaj, kara propaganda ve “diktatör olmak isteyene öğütler”

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs öncesi düzenlediği mitinglerde, CHP’nin “Haydi” reklam filmine montaj ile PKK yöneticilerinden Murat Karayılan’ın eklenmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yetkin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söz konusu videoyu “kıvrak zekâlı gençlerin ürünü” olarak nitelendirmesinin kendisinde Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu işgal edildiği sırada Suriye ve Irak’ta terör estiren IŞİD ve El Kaide’cilerin “öfkeli gençler” olarak tanımlanmasını çağrıştırdığını söyledi.

Montaj tartışmasının kendisini Nazi lideri Adolf Hitler’in Propaganda Bakanı Joseph Goebbels’in “Büyük Yalanlar” isimli kitabına yönelttiğini söyleyen Yetkin, kitaptan bazı sözleri de paylaştı. Hitler’in, Goebels’in 1932’de “Diktatöre ya da Diktatör Olmak İsteyen Birine Altın Öğütler” makalesini yazmasından bir yıl sonra seçimle işbaşına geldiğini hatırlatan Yetkin, yazısını şöyle sonlandırdı:

“Demokratik yollarla işbaşına gelen iktidarların kara propagandanın şehvetine kapılarak ülkelerini, vatandaşlarını ve kendilerine büyük zararlar vermelerinin örnekleriyle dolu tarih.”

Yetkin’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.