Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yeni bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun “Vatanını seven sandığa gelsin” notuyla paylaştığı videoda önceki konuşmalarıyla bağlantılı kesitler yer aldı.
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yeni bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda odak noktası sığınmacılar ve ekonomi oldu.
Kılıçdaroğlu’nun daha önceki konuşmalarıyla bağlantılı kesitlerin yer aldığı videoda Erdoğan’ın “‘Biz seçimi kazandığımızda bu ülkedeki mültecileri ülkelerine göndereceğiz’ diyorlar. Biz göndermeyeceğiz” açıklamasına yer verildi.
Videonun devamında Türkiye’deki sığınmacıların görüntüleri ile birlikte Kılıçdaroğlu’nun konuyla ilgili daha önce yaptığı şu açıklamalara yer verildi:
“Bunlar kalırsa dolar 30 liraya dayanacak, 1 kuru ekmek 10 liraya çıktığında sefalet derinleşecek, bu kaçaklar, sığınmacılar potansiyel suç makinesine dönüşecek, yağmalar başlayacak. Farkında mısınız, bunlar kalırsa, şehirler mafya çetelerinin, uyuşturucu baronlarının kontrolüne geçecek. Farkında mısınız, bunlar kalırsa kadın cinayetleri artarak devam edecek, genç kızlar sokaklarda kendi başlarına gezemeyecekler ve çıkamayacaklar. Biz bu vatanı sokakta bulmadık. Milletim ayağa kalksın. Vatanını seven bizimle omuz omuza versin. Vatanını seven sandığa gelsin.”
Vatanını seven sandığa gelsin! pic.twitter.com/d533Wx6ymo
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) May 25, 2023
Kılıçdaroğlu daha önce yaptığı pek çok açıklamada sığınmacıların ırkçılık yapılmadan, uygun şekilde ülkelerine gönderilmesini sağlayacağını söylemişti. “Türkiye Avrupa’nın sığınmacı deposu değil” diyen Kılıçdaroğlu, “İnsani koşullarda kendi ülkelerine gitmeleri lazım. Oturup anlaşma yapacağız. Suriye hükümetiyle bunların can ve mal güvenliklerini sağlayacağız” diye konuşmuştu.