Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu Bağcılar’da: “Kılıçdaroğlu’na verin oyları, bu iş bitsin”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar Kirazlı Metro İstasyonu Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. Burada yurttaşlara seslenen İmamoğlu, iktidarın muhalefete yönelik “terör” suçlamalarını eleştirirken “Kılıçdaroğlu’na verin oyları, bu iş bitsin” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinin kampanyasına devam ediyor. İmamoğlu, bugün (26 Mayıs) İstanbul-Bağcılar’da “Cüneyt Arkın Öğrenci Yurdu ve Gençlik Kompleksi”ni açtı. Burada öğrenciler İmamoğlu’nu bozkurt, zafer ve kalp işareti yaparak bekledi.

İmamoğlu’nun konuşmasını dinlemek için gelen bir Kürt vatandaş, “Selahattin Demirtaş için buradayım. Ümit Özdağ beni rahatsız etmedi, saygı duyuyoruz” dedi.

Yurttaşlar, Özdağ’ın ikinci turda Kılıçdaroğlu’nu desteklemesinden dolayı oldukça memnun olduklarını da belirtti. Ayrıca alandaki yurttaşlar, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sinan Oğan için söylediği “Cumhur İttifakı’nın elemanı gibi çalışıyor” sözlerine göndermeli pankart açtı. Pankartta “İlginize teşekkürler, eleman alımlarımız durmuştur” yazarken İmamoğlu “İlginize teşekkürler” kısmını okudu.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “montaj” videosu hakkında da konuştu. Cumhur İttifakı’nın kendilerine oy vermeyen herkese “terörist” dediğini belirten İmamoğlu şunları söyledi:

“Bu insanlar, son 1-1,5 aydır dillerindeki bütün kötülükleri kustular. Bize ‘terörist’ dediler. Kendilerine oy vermeyenlere ‘terörist’ dediler. Allah aşkına; bir ülkenin Cumhurbaşkanı milletine montajla, kumpasla, uydurma video gösterir mi? Madem montaj olduğunu anladın, -yine aldatıldın- çık milletten özür dile. Çık de ki, ‘Ben uydurma bir video yayınladım’ de. Onu da demiyor. Özür dilemek erdemdir. Topluma öyle zarar verdiler ki. Ama bu kardeşiniz size söz veriyor. Bakın biz, asla ve asla kötü dil kullanmayacağız. Ben hepinize net olarak ifade edeyim, efendiliğiyle, bu milleti birbirinden ayırmayan yüreğiyle, hak, hukuk, adalet mücadelesiyle, Millet İttifakı’nın bugünlere gelme sebebi olan cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na verin oyları, bu iş bitsin. Bu yeni dönem, bu oy kullanacağımız süreç, bir cumhurbaşkanı değiştirme süreci değil sadece. Bu süreç, bunların uydurduğu o kötü rejimin, o sistemin çöpe atılacağı bir seçim. O sistemi çöpe atacağız. Milletin sistemi, cumhuriyetin sistemi, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu bu sistem gelecek. Kadınların hakkı için, gençlerin umutları için, çocuklarımızın geleceği için, milletimizin güzel geleceği için hep birlikte Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz.”

Birlik beraberlik mesajı veren İmamoğlu, yurttaşlara “Hayal kuralım” diyerek şöyle seslendi:

“Biraz hayal kuralım. Öyle bir Türkiye hayal edelim ki, hep birlikte; kavga istemiyoruz ve asla kavga etmiyoruz. Kardeşçe, huzur içinde, tüm ülke tek yürek olmuş, hep birlikte yaşıyoruz. Birbirimizin dertleriyle dertleniyoruz. Birbirimizin sevinciyle mutlu oluyoruz. Ayrımız, gayrımız yok. Birbirimizi çok seviyoruz. Milletçe tek vücut olmuşuz. Ekonomi tepetaklak yuvarlanmıyor. Ekonomi, düzgün ve liyakatli insanların elinde ayağa kalkmış. Dünyayla yalandan değil, uydurma değil, gerçekten rekabet eden bir Türkiye var. Hayalimize devam edelim… Ülkenin yetkili ağızlarının, sırf bir başka partiye oy verdikleri için, kendi vatandaşlarını ‘terörist’ ilan etmediği bir Türkiye var. Bunu hayal edelim. Farklılıklarıyla, güzel insanlarıyla, güzel milletinin o renkleriyle, çok güzel, çok güçlü bir ülke var. Böyle olursak, soruyorum size, şu pırıl pırıl gençlerimizle, şu güzel insanlarımızla bu milleti kim tutabilir? Hiç kimse tutamaz. İstihdamda, üretimde, kalkınmada önümüzde kim durabilir? Kimse duramaz önümüzde. Hep birlikte bu hayali gerçek yapmaya hazır mıyız?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.