Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Wagner tabutları paylaştı: “Öldürülen Türk vatandaşının naaşını gönderiyoruz”

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sürerken çatışmalar, Ukrayna’nın doğusundaki Bahmut kentinde şiddetini artırıyor. Bahmut’ta ön cephelerde savaşan Rus paralı asker şirketi Wagner, çatışmalarda ölen bir ABD ve bir Türk vatandaşının naaşlarını ülkelerine göndereceklerini açıkladı.

Rus paralı asker şirketi Wagner’e bağlı milislerin paylaştığı bir video sosyal medyanın gündeminde. Videoda askerler, önce iki ahşap tabutu çivileyerek kapatıyor; daha sonra ise birinin üzerine ABD diğerinin üzerine de Türk bayrağı koyuyor.

Daha sonra tabutların yanına gelen Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigozhin, Bahmut’ta hayatını kaybedenlerin naaşlarının ülkelerine gönderileceğini söylüyor: “Bir Amerikan ve bir Türk vatandaşının naaşlarını mahkûmlarla birlikte iade ediyoruz.”

Ölen Türkler kim?

Wagner’in kurucusu Prigozhin, Türkiye’ye gönderilen yurttaşın Ukraynalı güçlerin havaya uçurduğu bir binanın enkazında bir Türk kadın ile birlikte ölü bulunduğunu söyledi. Prigozhin, diğer Türk kadının cesedine ise ulaşamadıklarını açıkladı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Bahmut’ta öldürülen Türk vatandaşlarının kimliğine dair bir açıklama yapmadı.

Wagner, ölen Amerikan vatandaşının da eski bir asker olduğunu açıkladı.

Bahmut’ta savaş devam ediyor.

Bahmut’ta son durum

Prigozhin, Bahmut için verilen savaşta Sovyetler Birliği’nin Afganistan’da 10 yıldan fazla süren savaşın tamamından daha fazla asker öldürüldüğünü söyledi. Bölgede 50 bin ila 70 bin Ukrayna askerinin yaralandığını ve 50 bin Ukrayna askerinin öldüğünü belirten Prigozhin, kendi kayıplarını da açıkladı. Buna göre Wagner, Bahmut’ta 20 bin paralı askerini kaybetti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ise Rusya’nın Bahmut’ta 20 bin ölü olmak üzere 100 binden fazla zayiat verdiğini tahmin ediyor.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.