Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan seçim vaadi: “Seçilirsem, maçlar TRT’de şifresiz olarak yayınlanacak”

Türkiye, yarın (28 Mayıs) cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için sandığa gidiyor. Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte adaylardan biri olan Kemal Kılıçdaroğlu, bugün futbolseverleri heyecanlandıran bir seçim vaadinde bulundu. 

Kemal Kılıçdaroğlu: “Maçlar artık şifresiz olarak yayınlanacak”

Türkiye, yarın (28 Mayıs) cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için sandığa gidecek. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu süreçteki seçim vaatlerine bir yenisini daha ekledi. Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde futbol maçlarının TRT’de şifresiz olarak yayınlanacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Seçimi kazandıktan sonra, ilk imzalayacağım kararnamelerden biri, maçların artık şifresiz olarak TRT’de yayınlanmasını sağlamak. Milletin küçücük zevklerini bile çaldılar. Böylece milleti TRT’yle de barıştıracağım ve TRT gerçekten milletin kanalı olacak” ifadelerini kullandı. 

23 Haziran 2022 tarihinde; lig yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk beIN Media Group ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarını kapsayan iki yıllık yayın hakları uzatma sözleşmesi yapılmıştı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2.2 milyar liralık bir anlaşmaya imza attıklarını söylemişti.  

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler