İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar Müdürü Ramazan Gülten, İBB’nin yıkım kararı aldığı Üsküdar’daki kaçak kafelerin yıkımı sırasında kafe sahipleri tarafından darp edildi.
İBB, Üsküdar- Salacak Sahili’ndeki kaçak yapıların yıkımını sürdürüyor.
Belediye ekipleri Üsküdar meydan düzenlemesi içinde kalan 431 ada 40 parseldeki kaçak kafeyi yıkmak için harekete geçti.
Mahkemeye başvuran işletme sahibinin yürütmeyi durdurma talebi, İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.
İBB encümeninin yıkım kararı ve mahkemenin İBB’yi haklı bulması üzerine yıkım için bölgeye giden İBB ekipleri saldırıya uğradı.
İBB Zabıta ve İmar Müdürlüğü’ne bağlı ekipler mekan sahiplerinin önce sözlü sonra da fiziki saldırısına uğradı.
İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten ve üç zabıta yaralandı.
Yüzünden yaralan Gülten, zabıta ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Gülten hastaneye kaldırılırken İBB, hukuk süreci başlattı.
Yıkımın devam etmesi için ilçe kaymakamlığıyla görüşmeler sürüyor.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.