Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

800 bin dolar değerinde: Rusya, Zelenskiy’nin Kırım’daki evini satışa çıkardı

Rusya’nın 2014 yılında ilhak ettiği Kırım’da bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’e ait mülk satışa çıkarılıyor. Açık artırmada satılan apartman dairesinden elde edilen gelir, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını finanse etmek için kullanılacak.

İlhak edilen Kırım’da Kremlin ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından atanan Kırım Devlet Konseyi yetkilileri, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin apartman dairesinin kamulaştırılması yönünde oy kullanmışlardı. Kremlin destekli Kırım Valisi Sergey Aksyonov, “Rusya’nın düşmanları Kırım’da para kazanamayacak” diye konuştu.

Zelenskiy’nin dairesi satışı, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını finanse etmek için kullanılacak. Rusya, 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’yı işgalini “özel askeri operasyon” olarak nitelendiriyor.

Olena Zelenska ve Volodimir Zelenskiy

Rus devletine ait haber ajansı TASS, açık artırma usulüyle yapılacak satıştan kazanılacak geliri, Rusya’nın “özel askeri operasyonunu” finanse etmenin yanı sıra savaşta öldürülen askerlerin ailelerine de gidecek.

Reuters’ın haberine göre Ukrayna lideri Zelenskiy ve Olena Zelenska’nın yanı sıra 2013 yılında Kırım’ın Karadeniz kıyısındaki tatil beldesi Yalta’da üç yatak odalı çatı katı dairesini satın aldı. The Telegraph’a göre evde yapılan tadilatlar ve 2014’te Kırım’ın ilhakı nedeniyle Zelenskiy ve eşi hiçbir zaman Kırım’da yaşayamadı.

Rus medyasına göre dairenin yaklaşık değerinin 800 bin dolar.

Kaynak: Business Insider

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.