Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP, Meclis’te Yeşil Sol Parti olarak yer alacak


Anayasa Mahkemesi’nde süren kapatma davası nedeniyle 14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti çatısı altında giren HDP, Meclis’te de Yeşil Sol Parti adına grup kuracak. Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP Eş Genel Başkanlığı görevine devam edecek. Milletvekillerinden iki ayrı grup kurma önerisi de tartışıldı.

İki ayrı grup kurulması tartışıldı

Seçime Yeşil Sol Parti çatısı altında giren ve 61 milletvekili çıkaran HDP’nin, Meclis’te hangi partinin adıyla grup kuracağı tartışılıyor. Bu durum, her iki partinin yönetimi tarafından da masaya yatırıldı. Hem HDP hem de Yeşil Sol Parti adıyla iki grup kurulması da gündeme geldi. Ancak Meclis’te Yeşil Sol Parti adına grup kurulmasına karar verildi.

Buldan ve Sancar HDP Eş Genel Başkanlığını sürdürecek

HDP Eş Genel Başkanları Perin Buldan ve Mithat Sancar, yasal zorunluluk olmadığı için HDP’den istifa etmeyecek ve görevlerini sürdürecek. Mardin’den milletvekili seçilen Saliha Aydeniz ve Batman’dan seçilen Keskin Bayındır da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanlığı görevine devam edecek. Aydeniz ve Bayındır, DBP’yi Meclis’te temsil edecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.