Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Transatlantik: Erdoğan nasıl kazandı? Dışişleri Bakanı kim olacak? Mehmet Şimşek ekonomideki sorunları çözebilir mi?

“2023’ün en önemli seçimi” geride kaldı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 yıllık iktidarına beş yıl daha ekledi. Erdoğan nasıl kazandı? Muhalefet nasıl kaybetti? Erdoğan’ın zaferi Batı’da nasıl yankılandı? Erdoğan dış politikasında bir değişiklik bekliyor muyuz?

Erdoğan’ın seçim zaferinin ardından çok sayıda lider kendisine tebrik mesajı yolladı, telefon açtı. Onlardan biri de ABD Başkanı Joe Biden’dı. Biden ile Erdoğan’ın görüşmesinde ana gündem maddesinin İsveç’in NATO’ya üyeliği ve Türkiye’ye F-16 satılması olduğunu anlıyoruz. Peki Ankara, İsveç’in NATO üyeliğini Temmuz ayındaki NATO Zirvesi’nden önce onaylar mı? Ankara’nın vereceği onay F-16’ların kapısını aralar mı? ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez, hangi koşullarla satışa şerh koymaz?

Ruşen Çakır ve Ömer Taşpınar, Transatlantik’te değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.