Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriyeli mülteci Almanya’da belediye başkanı oldu

2015 yılında mülteci olarak Almanya’ya gelen 29 yaşındaki Suriyeli Ryyan Alshebl, ülkenin güneybatısındaki bir kasabanın belediye başkanı oldu, bugün görevine başladı. Alman Yeşiller Partisi’nin üyesi olan Alshebl, seçimlerde bağımsız yarışmıştı.

Ryyan Alshebl, Baden-Württemberg eyaletinde 2 bin 500 nüfuslu küçük bir belediye olan Ostelsheim’da geçen pazar (2 Nisan) günü yapılan seçimleri kazandı. Alshebl, kendisiyle yarışan diğer iki adaya karşı oyların yüzde 55,4’ünü aldı.

Seçim sonuçlarının ardından açıklama yapan Alshebl, Ostelsheim’ın “geniş görüşlülük ve kozmopolitiklik açısından Almanya için bir örnek olduğunu” söyledi.

Seçim kampanyası

Daha önce Althengstett Belediyesi’nde çalışan Alshebl’in seçim kampanyası kamu hizmetlerine erişim üzerineydi. Alshebl, kamu hizmetlerine dijital erişimi öncelik haline getirmeyi vaat ediyordu.

Bankacılık eğitimini savaş nedeniyle yarıda bıraktı

Suriye’nin As Suwayda kasabasında 1994’te doğan ve finans-bankacılık alanında eğitim alan Alshebl, savaşın başlamasıyla eğitimini yarıda bıraktı ve Almanya’ya geldi. Bir ortaokul öğretmeni ve bir ziraat mühendisinin oğlu olan Alshebl’in internet sitesinde Suriye nüfusunun yüzde 3’ünü oluşturan Dürzi bir ailede büyüdüğünü ancak herhangi bir dine mensup olmadığı yazıyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.