Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon değişmiyor: Sevilla, tarihinde 7. kez Avrupa şampiyonu

UEFA Avrupa Ligi’nde final heyecanı sona erdi. Roma’yı penaltı atışlarıyla mağlup eden Sevilla, Avrupa Ligi’ni 7. kez müzesine götürdü. 

UEFA Avrupa Ligi yine Sevilla’nın

UEFA Avrupa Ligi’nde final heyecanı sona erdi. Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Puskas Arena’da İspanya kulübü Sevilla ile İtalya’nın Roma takımları turnuvanın 52. şampiyonu olmak için mücadele etti. Karşılaşmada İngiltere Futbol Federasyonu’ndan hakem Anthony Taylor düdük çaldı. 

Puskas Arena’da oynanan karşılaşmaya büyük heyecana sahne oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan Roma, 12. dakikada Leonardo Spinazzola ile gole yaklaştı. İtalya temsilcisi, aradığı golü ise 35. dakikada buldu. Mancini’nin pasıyla savunma arkasına sarkan Paulo Dybala, kalecinin soluna doğru yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara yolladı. 

Sevilla, kalesinde gördüğü golün ardından oyunda kontrolü eline aldı. İspanya temsilcisi, 45+7. dakikada Ivan Rakitic ile beraberliğe yaklaştı. Hırvat futbolcunun sert şutunda top direkten döndü. 

https://twitter.com/exxensport/status/1663998182051676161?s=20

Soyunma odasına 1-0 geride giden Sevilla, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. Roma kalesini abluka altına alan İspanya temsilcisi, 55. dakikada skorda dengeyi sağladı. Navas’ın sağ kanattan kale alanına yaptığı ortada Mancini, ters vuruşuyla topu kendi ağlarına gönderdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı. Müsabakanın normal süresi 1-1 eşitlikle sona erdi ve uzatma devrelerine geçildi. Dev finalin uzatma devrelerinde ikili mücadeleler daha da sertleşti. Roma, 120+7. dakikada Smalling ile gole yaklaştı fakat meşin yuvarlağın direkten dönmesiyle kupadan oldu. UEFA Avrupa Ligi’nin şampiyonunu penaltılar belirledi. 

Sevilla’da Ocampos, Lamela, Rakitic ve Montiel penaltılarda topu filelere gönderdi. Roma adına Mancini ve Ibanez atışlardan yararlanamadı. Roma’yı penaltı atışlarıyla mağlup eden Sevilla, UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa ulaştı. 

https://twitter.com/exxensport/status/1664032484957507585?s=20

Sevilla, UEFA Avrupa Ligi’ni 7. kez müzesine götürdü. Sevilla, daha önce 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 ve 2020 yıllarında mutlu sona ulaşmıştı. 

Roma’da teknik direktör Jose Mourinho, kariyerindeki 6. finalde ilk kez sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.