Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mehmet Şimşek görevi devraldı, değişim sinyali verdi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabineyi açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı görevini yürütecek olan Mehmet Şimşek, bugün (4 Haziran) görevi Nureddin Nebati’den devraldı. Şimşek, konuşmasında değişim sinyali verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çankaya Köşkü’nde yaptığı konuşma ile yeni kabineyi açıkladı. Mehmet Şimşek, 5 yıl aranın ardından kabineye döndü. Hazine ve Maliye Bakanı görevini yürütecek olan Mehmet Şimşek, bugün (4 Haziran) görevi Nureddin Nebati’den devraldı. Şimşek, konuşmasında değişim sinyali verdi.

Nureddin Nebati, devir teslim töreninde konuştu ve “Sayın Bakanımızın yeni dönemde başarılı olacağına inancım tamdır. ‘Durmak yok yola devam’ diyerek sizleri muhabbetle selamlıyorum, Rabbim kabineyi sayın Cumhurbaşkanımızı, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi bir yükü tekrar üzerine alarak kutlu davada büyük gayret sarf edecek olan değerli Bakanıma güzel kararlar vermesi nasip olsun diye dua ediyorum” dedi.

“Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönmekten başka çaresi kalmadı”

Daha sonra Mehmet Şimşek konuştu ve değişim vurgusu yaptı:

Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönmekten başka çaresi kalmamıştır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada, şeffaflık, sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi, fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orda vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi her alanda öngörülebilirliğin artırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.