Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Davut Gül, İstanbul Valisi oldu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Valisi Davut Gül’ü İstanbul Valiliği’ne atadı.

Recep Tayyip Erdoğan, İstanbulValisi Ali Yerlikaya’yı İçişleri Bakanı olarak atamıştı. Yerlikaya’nın ardından yeni İstanbul Valisi belli oldu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, İstanbul Valiliği’ne atandı. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi olarak Sayın Davut Gül’ü atamıştır” denildi.

Davut Gül kimdir?  

Davut Gül, 1974 yılında Erzurum’un Horasan ilçesinde doğdu.

Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Gül, 2000 yılında Gaziantep’te kaymakam adayı olarak mesleğe başladı.

Gül Muğla-Kavaklıdere, İzmir-Kemalpaşa ilçesinde kaymakam vekilliği, İngiltere’de yurtdışı stajı, AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisans yaptıktan sonra asaleten Kırklareli-Kofçaz Kaymakamı olarak atandı.

2003-2005 Şirvan Kaymakamlığı, 2005-2006 yıllarında Karaman Vali Yardımcılığı, 2006-2009 yıllarında ise Gürün Kaymakamı olarak görev yaptı.

Gül, 2015’te İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na atandı. 2016 -2018’de Sivas Valisi olarak görev yaptı.

Evli ve iki çocuk babası Gül, 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile Gaziantep Valiliği görevine atandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.